valborg.

Ibland är jag nog lite grinig måste jag erkänna, och ibland tål inte ens jag skämt. När matilda efter typ 28:e gången som det kändes imorse ringde mig ((i verklig mening kanske fjärde)) och sa "du är som en grävling, både blind och döv" blev det ett kort "tack för komplimangen" och sen la jag på. Jag kände inte att det var min dag riktigt. Men jag tror hon fattade, hon väntade i alla fall en timme med att ringa upp. Och då var jag mer vaken.

Och på stadens torg mötte vi Henrik Schyffert ungefär 4 gånger. Väldigt spännande. Vi vågade oss dock inte fram för något samtal, kände att med våran tur skulle vi nog träffa av ett vredesutbrott över fans och påkalla mer uppmärksamhet än nödvändigt. Detta gjorde jag kanske ändå när jag skulle härma hans förutspådda vredesutbrott i folkmängden.

Dansens dag.

Idag infann jag mig på universitetet på någon föresläsning som existerade för att uppmärksama dansens dag. Där skulle Moa dansa hide and seek solot. Ojojoj, jag satt med tårar i ögonen och fick verkligen anstränga mig för att hålla dom tillbaka. Så fint var det, awesome Moa!! Sen var det rätt kul att lyssna på Cilla och Carl-Olof Berg.

Danstalang 09 ikväll också på midgård, och vi dansade vårat älskade och kära inledningsnummer till Koma. Det var fruktansvärt roligt att få köra igen måste jag säga. Sedan så var denna danstävling mycket intressant må jag säga. Och att Ante kammade hem första pris är inget som direkt förvånade mig, men fortfarande så är jag glad över att vår fina makt och kön kompis är så fruktansvärt duktig! Jag kan fortfarande inte, efter alla år jag har varit i kontakt med honom, ens för en sekund förstå hur man kan bli sådär duktig av sig själv.. Otroligt!

Jaja, jag tillägnar detta inlägg till två fina, Moa & Anton! För dansens skull liksom, det är ju ändå dansens dag!

Också lite pics. ((Den sista är dedikerad till Kajsa, som även är fotograf för alla utom bilden på Matilda))

Jag fyller år på samma dag som Jessica Alba!

Jag önskar att ni alla visste hur det är att ha en Matilda. En sån där som alltid träffar mitt i prick, jämt. Idag överraskade hon mig med en "alla som inte dansar är våldtäcktsmän" tröja som vi har suktat efter ett bra tag. Detta innebär my darlings, att ni bör passa er för att stå stilla i Umeås uteliv. Cause we got our eyes on yah! Och då kommer vi rytmiskt och melodiskt gunga fram till er med blicken fäst djupt i era ögon och peka oss på bröstet.. Ni kommer förstå! Vi har Maskinen bakom oss..

Något annat som var ganska fint ((trots den tidiga timmen)), var när Matildas pappa ställde upp i skönsång sådär på morgonkvisten för mig. Kan en födelsedag börja bättre? "Det är inte alla som får lite kråk sång av guds far".. Och jag påmindes även om den långa tid som gått sedan sist jag träffade min pappa och mina kära syskon, framför allt min lillasyster som växer i 170 km/h. Men det är alltid fint att prata med mina älskade lyckselebor och blodsband. Jag vet inte, men slutet på kvällen blev som någon liten uppgivenhet över allt möjligt. Det är väl åldersnoja antar jag?

Emilhoppet.

Efter en massa grubblande kom jag fram till att min bloggdesign ännu en gång blivit uttjatad, men mest av allt blivit för vinter. Så nu önskade jag lite varmare väder, vilket resulterade i ett emilhopp med Moa från Stockholm! För sig mig världen, när skulle ett emilhopp sitta fel? Aldrig är svaret.

Och nu borde jag verkligen ta tag i den där uppgiften som aldrig tycks bli klar för min del. Det är bara lite ritande, sen är det över. Kom igen Emelie, sen får du sova. Och imorgon ska kameran med igen, för det är tisdag och det är dansfri dag, vilket betyder att mina medmänniskor kanske har piffat upp sig lite extra? Jag vet i alla fall en, höhö. Och tro inte att jag pratar om mig själv.. Jag kom dock precis på att det just imorgon inte är en dansfri dag, utan ett extra rep inför onsdag.

Onsdag 29/4 - Danstalang 09 - Koma inledningsnumret - Midgård - 19.00. Kom vettja!

våldtäckt - bra sex..

Idag har jag på känn att jag är övernaturlig. Jag har pratat med två döda personer ((offline på msn)), och även skymtat en död person cykla förbi mig och le. Spännande..

Sen så har vi ett sånt otroligt fint trägolv i danskorridoren, ett sånt där trägolv som idag orsakade ett högljutt skrik framför min jazzlärare och en sticka i foten. Att jag sedan råkade hålla med läraren när hon sa "oj jag kanske bara tryckte in stickan mer nu" men inte orkade rätta till felet i efterhand är en annan historia. Våldtäcktsdisskusioner på makt och kön kursen kan inte bli annat än intressant, eller hur? För enligt mig är alla som inte dansar våltäcktsmän, men det fanns visst fler kriterier..

Angst eller Ångest, Svår eller Komplex..

Jag får lätt lite ångest efter att ha gjort ett sånt fint inlägg som det senaste, ångest över att skriva ett nytt. För enligt mig går det knappt att göra något bättre, och då vill jag helst behålla det där som det första man ser. Men då blir jag irriterad på mig själv, mina världsbilder och livssyner och måste nästan ge mig själv en riktig omgång för att bryta mina tankesätt. Det första steget är det svåraste, sen blir det bara lättare. Brukar man säga, så jag tar första steget och skriver ett virrig inlägg bara för att bevisa för mig själv att jag kan gå vidare efter detta.

Ojojoj, ni måste tro att jag har psykiska problem. Och jag ska erkänna att ja, ibland tror jag det själv också. Men efter ett litet inre samtal så har jag kommit fram till att hade det varit några djupare skador så hade jag nog inte märkt detta själv, utan blivit tvångsinlagd av personer i min omgivning. Men nog om detta, kaffet med gräddglass är slut, dags att bege mig ut i världen och mot skolan.

Diva.

Hon bara glider omkring i sneakers, slitna jeans och en cd-spelare.. Och även om han ringer, ikväll så är hon singel. Säg som det är, otrohet varar längst.. Det händer att hon förenar nytta med sitt nöje. Men allting kommer lösas och bli bättre igen, för hon har pengar i fickan. Hon kunde inte bry sig mindre..hets.

Imorse vaknade jag av ett telefonsamtal, en röst som beordrar mig att "om en kvart ska du ta bussen till stan och möta mig!". Det var ord och inga visor, även om jag hade mina elakaste uttryck i rösten som vapen. Men jag la ner mitt vapen, tog på mig ett par byxor och gick till bussen under tystnad. "eller måste du göra nått speciellt idag?, nej det måste du inte, bra. då har jag en plan." Hon är fin, trots hemska uppvaknanden till hennes hetsiga och exhalterade stämma.

Jag insåg idag att jag fyller år om två dagar och jag har helt glömt bort det, och så även att önska mig något. När slutade födelsedagen vara den bästa dagen på året som man räknade ner dagar till 3 månader i förväg och skrev milslånga önskelistor till?

Let's go to the park.

Det hade varit underbart om jag hade fått sitta med mina älskade bilder nu och kanske lagt upp någon här. Men då ska jag väl såklart glömma kameran hos Matilda. Alltid något som inte går rätt, utan snett och förstör mina perfekta stunder. Vad gör man då istället? Det är nog lika bra att ge upp dagen och lägga mig ner med Selma och sova på saken. För en sak som är säker är att denna kväll är hon utsliten som hon ska vara för att sova en lång natt. Så jag hoppas på att inte behöva ut i ottan och promenera, utan att vi tar sovmorgon imorgon. Håller med mig, eller hur?

Även om han ringer, ikväll så är du singel! .......

......Otrohet varar längst.

Benen på ryggen.

Sommarvärmen värmer. So amazing..

Idag är det städning för min del. Mitt rum kommer sluta som en katastrof annars. Eller det är det väl redan, mer eller mindre.. Det går som vanligt dock inte så bra för mig, men det kommer. Jag måste bara vänta in mig själv tror jag.. Och ikväll vankas det pa100 för första gången igen på crikus 4 veckor, otroligt. Och Matilda är taggad, haha! Men det är såklart på all mat som måste förtäras om man ska plugga en lördagkväll. Men ekonomin ligger synkad med stressen..

Och min fot är ett mysterium som inte ger mig någon sinnesfrid. Jag kanske borde ringa Julia, har hört det ryktas om att hon arbetar med stukningar! Intressant. Hon kanske skulle kunna tillföra någonting i mitt detektivarbete.


stressen

Ojojoj vad stressigt det är ibland. Ändå kan jag inte förmå mig att göra annat än sitta av tiden. Amazing. Jag är nog inte född till att leva med stress. Jag blir som inte stressad, skulle mer kalla det medveten om att jag tekniskt sätt borde vara stressad. Istället tar jag det lungt, skippar det som inte känns relevant och hoppas på det bästa. Men nu ska jag nog börja ta tag i det här, annars åker bilen som ska hämta mig ifrån mig tror jag. Oj, en skiva skulle brännas innan var min plan. Äsch, vi får se. Duscha bort kalkavlagringarna ur mitt hår nu!


When you dreaming with a broken heart.

Jag kunde inte bry mig mindre, jag kunde inte bry mig mindre, jag kunde inte bry mig mindre... Ju fler gånger man upprepar det, ju mer verklighet blir det. Jag har lyssnat på låten flera gånger varje dag sen i augusti. Ni förstår..

Ibland börjar det som en vanlig dröm, övergår till en mer medveten dröm i det där skedet när man håller på att vakna. Senare fortsätter det vidare till en dagdröm, och till slut är det en önskan eller en förväntning på vad som skulle kunna hända. Så djup att man varje natt hoppas att man ska få befinna sig i drömmens verklighet igen, så innerlig att man klockan 22.22 varje kväll önskar att drömmen blir verklighet. Det är då man mer tycker att man går miste om att inte leva drömmen, än att man håller sig till att tycka att det var en bra dröm. Det är då man trots att det var ljuvligt önskar att man aldrig drömt från början..

The waking up, is the hardest part...

Även om han ringer, ikväll så är du singel.

Säg som det är, otrohet varar längst..

Det är otroligt hur aktiv jag varit idag. Inte nog med att jag var uppe i ottan trots sovmorgonen, dessutom cyklar jag till och från skolan där jag dansar två klasser. Sen ska jag såklart housa ikväll, när ska mina arma lår få vila? Mina cykelmuskler existerar inte riktigt, vilket gör detta outhärdligt för mina ben. Men man måste väl vänja dom. Förstår inte hur Sofia klarar att cykla till skolan jämt ((Kajsa, jag säger inget om dig för du bor på västra)).

För övrigt så måste dagens moderna klass varit den roligaste jag varit med om på evigheter. Jag vet inte vad som tog åt mig riktigt efter min helvettescykeltur och allt? Men Sari är så taggad och rolig nu när hon är tillbaka!

Och en annan favorit..


Godmorgon världen.

Idag bröt jag mot tyngdlagen och sket i att gå och lägga mig igen efter att Selma väckt mig för att hon var tvungen att gå ut. Istället sitter jag här och dricker kaffe och njuter av morgonsolen, utnyttjar mitt försprång genom att smsa Matilda som hon gjorde igår. Iofs så började hon halv sju på morgonen och jag halv nio, jag känner konkurrensen. Idag känner jag att jag är på G, även fast jag är fruktansvärt trött. Men solen genom fönstret gör allt, det är en sån här "godmorgon min sol, säg har du vaknat för att ge mig av din härlighet?" dag.

Så nu släpper vi hiphop rakt på dom, hiphop på arton ton!

if i was your best friend.

Jag önskar att jag kunde få dela med mig av min groteska doft som förföljer mig idag. Bara för att ni skulle få ta del av vad jag genomgått hela dagen. Det är fruktansvärt fruktansvärt olidligt! Ren svett är en sak, ingenting alls vi dansare uppmärksammar med annat än kärlek. Men detta, nej det är bara groteskt! .. Jaja, nog om det. Kanske inte det finaste man kan skriva om, men varför smyga med det? Nu lite bilder på mina nära och kära !


Också avslutar vi med en bild där jag bjuder på mitt "jag har inte vaknat än och jag är lite grinig" utseende.

GRATTIS!!!!

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag, för det är KAJSAS födelsedag!
HURRA HURRA HURRA!!!

Congratz darling!


blänket blänket blänket.

Finafina Matilda som är brun som ett svin ((jag säger svin för det är orättvist)), och sol ute. Perfekt.


.

Mitt namn är Afasi kollegan heter Filthy, har kört i nio år så ni förstår att det går vilt till...

Fin vårvädret är här och solens strålar får alla att se lite extra glad ut. Det är en fin syn, det är som att hela världen vaknar upp från isvakan. Jag brukar av detta väder också vakna tidigt av mig själv, men det verkar som om det är precis tvärtom som gäller nu. Igår gick det inte alls, och idag fick Matilda ringa och dra mig upp ur sängen. Som den fina vännen hon är så kom hon och hämtade mig innan skolan, vilket fick mig att inte titta utöver världen med blickar sylvassa av hat.

Jag kom av mig mitt detta skrivande, så jag skiter i det hära med att knyta ihop säcken och lämnar ödet i era händer.

Vänligheten.

Vi står på cykelbanan och pratar när vi ser en cyklist som kommer bakom oss, då ställer vi oss på varsin sida om vägen för att släppa förbi honom. Mitt i allt detta så inser jag att jag egentligen står på fel sida av vägen och brister ut i ett "men faaan" samtidigt som cyklisten tackar så mycket för att vi släpper förbi honom. Sofia härmar min förbannelse över fel sida av vägen "faaaan", som jag såklart upprepar en gång till. Sen kommer vi på att han tackat oss men får tre "faaaan" i ansiktet som svar, och ropar försiktigt efter att "det var inte till dig!".. Ingen uppskattning får han för sin vänlighet, det är hårt att cykla på ersboda.

Och förresten så var cirkelträningen ikväll en aning svår. Jag fick två intruktörer att hjälpa mig att lyfta upp en skivstång åt mig. Jag tycker att dom hade lite för tunga vikter. Och Sofia, det säger jag inte bara för att jag inte kom på något annat att säga. Men om några veckor guys, då kommer jag tillbaka som ett stjärnskott med muskler som den oxe jag är född till!

Du skulle bara veta..

Idag har jag fått en dos av Matilda, en dos skratt och en dos av allt som behövts berättas. Finns dock mycket kvar. En dos svettig skrattande sångfågel i mitt öra, och ett blått ljus i mina ögon som kunde liknas med himlen själv. Hennes pappa frågade när vi satt och åt om vi hade något att prata om nu, jag såg ett litet leende och jag tänkte att han skulle bara veta.

Jag kan bara skratta för mig själv när jag tänker på hur lite folk vet egentligen. Ni tror ni vet, men ack så mycket ni egentligen inte har någon aning om. Den som vet, den vet, ingen och inget mer. Om ni visste skulle ni förmodligen tappa andan. Ibland är det fruktansvärt roligt att skratta åt allt vad bara jag vet, men jag måste säga att allt är ju faktiskt roligare när man är två om saken..

Ikväll ska det hookas med Sofia på våran hemliga mötesplats igen, en sista gång innan hennes avfärd. Innan dom här tre månaderna är över kommer även jag att kunna kallas fit. Ojojoj, jag måste släppa fram hela sanningen snart, ett skratt som skulle kunna efterliknas med ett jordskalv i styrka kommer att utbryta känner jag. Speciellt när jag lägger fram mina dåvarande tankar på bordet. Read between the lines darling.

.

Lite tidsfördriv. Eller snarare tidstjuv och egoism.
Livet är underbart.

Åhh, jag har min älskade vän tillbaka i Sverige och jag har aldrig varit med om en mer lättande känsla. Nu känns det som att jag kan överleva vad som helst, för nu finns det någon att ringa i samma världsdel. Mitt hat mot världens alla horor som jag brukar prata om, har inte minskat för det, men jag kanske kan lära mig att leva med det. Jag kan i alla fall dela med mig av hatet, lägga hälften av bördan på någon annans axlar och få medhåll. Fint att jag blint räknar med vissa.

Sen så är Sofia så fin. Kommer in på tenton, ser henne lysa igenom fönstret från löpbandet och vinka glatt. Folk skulle bara veta vad som pågår innanför tentons väggar. Tur att väggar inte kan tala..

Jag har inte spårat ur.

Idag har jag varit smärtans ansikte utåt. Great! Nej inte precis. Men jag lever, och med några ibumetin till så är jag på benen ikväll på tenton och kan tvinga bort smärtan. Dessutom så måste jag säga att mitt lilla dreamteam på makt och könen är ju otroligt. Våran redovisningsplanering var ju fruktansvärt seriös, våra skämt spårar alltid ur och fokus på genusteorier är inte något vi prioriterar. Men vafan, lite vimsig och virrig, men annars så dög väl redovisningen lika bra som dom andras.

Sen så är väl det finaste som finns när Selma trampar sig själv på öronen så hon nästan snubblar.. Bortsett från Sveriges finaste rappare då!

Så nu släpper vi hiphop rakt på dom, hiphop på arton ton i form av klippblock..

No air.

Ibland tror man att man mår så dåligt som man bara kan må. Men då kommer det härliga med livet, mina vänner. Man kommer alltid till en stund då det blir värre än så! Ett snäpp sämre än det var tidigare, och nu kan du inte må sämre. Eller? Jo, det är klart som fan att man kan. Det kan alltid bli värre, det är det som är så fruktansvärt härligt! Eller hur! Det finns alltid något mer fruktansvärt, även om du inte tror det.

Jag fick ett sms av Matilda. Ett "håll ut, om 24 timmar är jag with you". Det var 1½ timme sen. Det är konstigt det där, man sitter med mobilen i handen och gråter en skvätt för att man vet att det finns en person där ute som är påväg hem. Vissa dagar är man mer emotionell än andra. Men jag ser ett ljus nu. Jag ser fläkten, ventilationen, filtret. Jag ser syret återvända.


...................................

Ibland finns det inget finare sätt att säga det på, världens alla horor borde dö. Om det inte vore så att jag var så självkontrollerad ibland så skulle jag vräka ur mig groteska ord nu och spy galla över människor som aldrig mer borde få prata. Allt skitsnack som finns i min närhet får mig att vilja skrika tills jag tappar rösten, men inga andra än dom som bor i samma hus som mig behöver faktiskt höra det. Det spritter i mina fingrar att måsta ringa Matilda, men ett dygn måste jag väl kunna klara av att hålla mig? Pricken över i:et skulle va om min cykel står där med punka igen imorgon bitti.

Jag skulle älska mig själv om jag verkligen gör skoluppgifterna jag måste ikväll, men med detta i ryggen så lär det bli någon hatisk ritual som utförs istället. Håll er undan mig om ni vill ha en trivsam kväll, eller fortsättning..

.

Idag ryktas det om att jag ska städa ut all skit som finns i detta rum. Eller i alla fall sopa den under mattan. Jag borde tvätta kläder men det är inte så vansinnigt lätt när tvättstugorna är fullbokade som vanligt. Men jag lever som Skalman i mitt vardagsliv, men andra ord låter jag sakerna få ta sin tid.. Inte illa. Och imorgon landar Matilda i Sthlm, vilket innebär kostnadsfria samtal. Wihooo!!

Jag har väl egentligen inte tid med det här tramset med tanke på hur mycket jag har att göra idag, men jag menar.. Varför inte slösa lite tid, jag kunde ju ha vaknat klockan ett? Nu ska jag dränka mina sorger i koffein och hoppas på att jag hinner med allt som måste göras. ((Och säg inte "du kanske borde börja då", för det har jag inte tänkt göra nu)). Skjut upp allt på morgondagen, nananana....

Afasi & Filthy - Natten till idag

Natteprat.

Ibland förundras jag över mig själv. Jag har precis löst ett ungefär 3 veckor långt mysterium som har irriterat mig fruktansvärt mycket. Nämligen att min mp3 helt utan anledning stänger av sig själv hela tiden. Men idag ringde klockan för mig. I stockholm ställde jag ju in den på att stänga av sig själv efter 30 minuter för att jag skulle kunna ha musik när jag somnade. BRA EMELIE! Inte konstigt att den stänger av sig lite nu och då. Att jag inte har kommit på detta tidigare är ett mysterium svårare att förstå sig på än rymden...


Kvällens lista över mina otroliga insatser under åren:

1. När jag fällde mig själv över sargen när jag briljerade som innebandyspelare.
2. När jag fastnade med innebandyklubban i cykelhjulet, flög över styret och trodde att det hjälpte att sträcka ut armarna som superman.
3. När vi busplingade på en viss Mr.x dörr och jag i flykten sprang in i brevlådan och flög omkull baklänges.
4. När jag trodde att jag cyklade snabbare än en bil, vilket resulterade i min färd över styret nummer två.


Kvällens konstaterande:
Afasi är otrolig och åter otrolig!

Kvällens låt:
Afasi & filthy - Eller hur

mr.a

Hon ser hur någon dyker upp ur ögonvrån och försöker få kontakt, hon är tillmötesgående.
Kanske ger hon kärleken en andra chans, polarna är någon annanstans...

droppen av koppen.

Jag tappade precis en av mina två favoritmuggar i golvet. Den gick inte sönder av någon otrolig anledning. Hade den gjort det hade det varit en perfekt anledning att skylla dagens humör på, men jag får hitta något annat. Nu väntar en dusch, en skål gröt, en kopp kaffe och ett försök till en humörsväng.. Uppåt..
 
Om du väljer och stå still bland alla dina konkurrenter..
Jag hoppas att du gör så gott du kan, för att minimera risken att bli våldtäcksman.

.

Åt helvette med allt. När ingenting ändå fungerar, varför försöka? Dålig dålig dålig människa... Jag ska bli bättre, men jag har ju i alla fall inte glömt bort att begrava min mamma. Än har jag en chans att vinna över Kjell Bergkvist. Jag har inte delat madrass på ett lager med en turk som legat med min fru. Jag lever än.

When you dreaming with a broken heart, the waking up is the hardest part.. - John M.


SUG MIG.

Jag hatar när man förstör för sig själv, när man medvetet till och med, förstör för sig själv. Jag menar dom där gångerna ni vet, då man känner att "gör inte det här, det kan bara bli sämre" ändå är man tvungen. Varför håller man sig inte? Jag vet precis varför inte jag håller mig, för att jag har blivit en sån där person som tycker det är onödigt med allt annat än rent spel. Jag tror jag skrämmer folk ibland, faktiskt.. Att vara helt sig själv, utan att bry sig är kanske inte så bra. Fast jag har hört detta utlåtande en gång "Folk som säger att dom inte bryr sig är rädda för att misslyckas" och det säger jag HAHAHAHA åt. Idioti åt folket.

Och nu ska jag berätta mina vänner hur fruktansvärt djuriskt helvettes satans less jag är. Ungefär på en skala så mycket så ni inte kan förstå! Förutom tiden på Tenton så har dagen gått fruktansvärt långsamt, och de resterande dagarna innan Matilda kommer hem, eller typ innan jag får ett värdigt liv kommer vara liknande. Jag måste på Tenton, annars har jag inget liv. Eller kan hända att jag har, men inget jag ser någon mening i.. Jag måste fixa ett sommarjobb som inte existerar, jag måste fixa en plan för framtiden, jag måste konkret fixa framtiden och jag måste fixa min jävla livssyn.

Skämtet.

Jag känner att det fortfarande lever vidare lite postensyndrom i mig. Igår fick jag ett gigantiskt kuvert, som var cirkus två A4or stora. Inuti detta kuvert låg det ett litet litet häfte som var mindre än det vanliga kuvertet man brukar avända när man skickar brev. Och så tyckte dom väl att dom var så roliga från nått campus "ett väldigt stort kuvert" och "ett väligt litet campus", jättekul eller hur.. Och då kom min aggression, tänk hur mycket jobbigare dom har gjort det för Posten, som har varit tvungna att manuellsortera alla dom där reklamkuverterna som är för stora för att köra i maskin. Och ändå var det inget bättre än något halvdåligt skämt som säkert ingen annan än den som kom på det uppskattar. Jag skulle vilja skicka den jävlen som kom på det att jobba på Posten några dagar och sortera dom där jäkla kuverten så får han se hur roligt hans skämt egentligen va!

Nåja, nu ska jag äta upp min gröt och promenera till Tenton för lite fysisk aktivering i min ensamhet...

.

Idag blev jag innehavare av ett tremånaders gymkort. Jag vet inte om det är abstninensen framkallad av Matildas frånvaro som gjort mig galen, eller det fruktansvärda danssuget, eller om det faktiskt är så att jag kommer genomföra detta med bravur? Men ikväll genomfördes den här veckans andra besök där med min käre vän Sofia som från och med nu även kan kallas min träningspartner. Och med mina konstiga vanor så har jag fått för mig att jag ska dit och springa lite imorgonbitti, på löpbandet och försöka övervinna min astma!? Men vi får väl se hur tankebanorna går imorgon med mitt otroliga morgonhumör! Wihoo!

Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag Måndag Tisdag
Onsdag Torsdag
Fredag Lördag Söndag Måndag MATILDA!!

Nu ska jag gå och mysa med min otroliga hund som är så fin som man bara kan bli!

Lev lev lev.

Ikväll har jag kommit fram till hur mycket jag kommer sakna Sofia om hon flyttar till Sthlm i höst. Vi har aldrig haft något sånt där som klass eller lag som hållit oss samman, jag har aldrig varit rädd för att tappa kontakten med henne. Men Sthlm, då är det mer som krävs. Men som vi har pratat om idag med jämna mellanrum, det är nu det gäller. Antingen fortsätter vi drömma, eller så uppfyller vi drömmarna. Det andra alternativet är det som gäller, även för Sofia. Go ahead, vi ses igen ändå. Bara tiden kan utvisa om det blir här, i Sthlm eller Paris?


Annars så har jag alltid varit dålig på en sak, att låta tiden utvisa, att låta saker ske. Jag vill att det ska bli på mitt sätt, jag vill inte vänta på någon eller något. Ovisshet är det värsta jag vet, och det gnager i mitt huvud dagarna i ända. Det gör ont i bröstet och det svider bakom ögonen. En uppgivenhet som känns i maggropen fyller mig, och om jag kunde skulle jag fixa det här med ett fingerknäpp. Men hade jag varit den enda parten i det här så hade detta aldrig ens en gång uppstått. Det enda man kan göra är att underhålla sig, skratta och hoppas på att det man önskar sig klockan 22.22 varje kväll slår in.

Märkligheter.

En heldag med Sofia, det är inte varje dag, och det är inte vad som helst. Idag har vi suttit vid kajen hela dagen med Selma och den påhälsande illern/mården/vesslan som var fruktansvärt äcklig och fick oss alla att hoppa upp och stå på bänken i rädsla. Det hade varit ljuvligt med vårväder och en sol som värmer, en bästa vän vid sin sida är inte heller fy skam. Vi hittade även den perfekta platsen som kändes som något skärdgårdsaktigt sjöbodställe. Att den där märkliga varelsen som sprang förbi skulle röra till i våran sinnesstämning kan jag ge vika för, det var bra ändå.


En dag att minnas.

Ibland är det jobbigt. Ibland är det mindre jobbigt. Ibland vet man knappt var man ska ta vägen. Det är då det gäller att släppa taget, låta livet föra dig och inte tvärtom. Jag tror jag har ett sjunde sinne, ett sånt där "vägra-släppa-taget" sinne, eller "sakna-även-om-du-inte-vet-riktigt-vad" sinne. För tillfället önskar jag att jag var en hund, det enda som spelar roll är mat, vatten och den där jävla motionen. Fast ännu hellre än att vara hund skulle jag vilja dansa, dansa och släppa allt..

Jag skrev för några månader sen en gång om att veta vart perioder i sitt liv börjar och slutar. Det är vissa saker som markerar att det måste vara ett slut eller en början, ibland både och. Ibland märker man dom inte, ibland är det tydligt som soluppgången. Jag har också skrivit om händelser eller personer som får en att inse saker man varit blind för tidigare, saker som man måste göra. Jag vill bara påminna.

Ibland vet man att det är ett avsked, men man önskar så innerligt att det är på återseende..


Moisture.

Mitt i den stund då jag trodde att jag skulle avlida i tristess och inte såg någon framtid efter att ingen på hela min telefonlista svarar på sms händer något otroligt. Matilda ringer mig, och jag stirrade bokstavligt talat på skärmen i 10 sekunder innan jag fattade att det var hon, för hon lever inte riktigt för mig just nu. Men jag tror det är tankeöverföring, eftersom hon lyckas pricka mig mitt i min mest deppiga stund. Hon kände nog att jag behövde lite uppmuntran. Hon påminde mig om att imorgon är det bara en vecka tills hon kommer hem, men det känns ju kul att jag ska sitta och längta bort hela mitt lov... Jag tänkte först att hon kanske ringde för att hon hade kommit hem för tidigt, för att det blev krig där eller något. Detta tänktes då innan jag svarade, när jag med öppen mun stirrade på skärmen.. Nej nu får jag fan shapa up!

Ta tag i dina läxor emelie, köp ett gymkort på tenton och övervinn rädslan att sola solarium för att någonstans försöka efterlikna något annat än ett lik när the niggah arives. Fuck.

Förresten, Matilda har sett playa del sol irl (måste kanske tilläggas att det var bland det första jag frågade). Livet är inte rättvist. Men hon har fotat det åt mig i alla fall! Thanks moisture.


Pappa och fotprat.

Oj vad tiden går snabbt när man sitter här ibland. För snabbt, man glömmer bort saker man skulle ha gjort. Något jag dock har gjort är pratat med pappa som ringde mig. Det är alltid kul att få prata med honom, få höra lite livstecken. Men på ett sätt är det tråkigt också, tråkigt att inse hur mycket man missar genom att inte vara där. Tråkigt att inse hur mycket man saknar någon, några och något. Men det är väl sånt man får ta, för det positiva överväger ändå.

Nu lite random bilder från ensamheten. Och fråga inte, fötter är något jag fashineras över. Tål att påpekas att jag inte har någon slags fotfetish och vill suga på andras tår och saker, nej det är bara något fint över dom ibland.


.

Igår var jag och Jenka på vårat bästa humör som alltid, det innebär att vi åker iväg med buss mot okänt mål. Som resulterade i en promenad runt teg och grubbe med Selma och Martina. Mysigt och dimmigt. Min favorit Mäklarna blev kvällens andra halva, och jag vet att hon älskade det direkt! Haha, vem gör inte det liksom? Sen ska jag väl såklart lyckas somna så hon får lov att väcka mig, alltid lika gästvänlig. Men jag vet inte om det är så att jag tycker att det gör så mycket, så många gånger jag somnat på hennes säng så är hon väl van..

Min partner Selma fick följa med på Willys idag, så fick hon sig en promenad hem. Hon är nog rätt nöjd över våra promenader dom senaste dagarna, det är inte bara jag som njuter av lov.


A.

Och, kärleken till finaste Afasi är enorm, obegränsad. Fortfarande och föralltid.

Slutet av eftermiddan..

Nasdaqbörsen har stigit med 2 procent, jag kunde inte bry mig mindre....

Postentiden, men inte allra minst Matildasaknaden är obegripligt stor. För vem ska jag annars sitta och skicka rader ur afasis fina låtar till över sms? Och vem ska ringa mig med panik i rösten och berätta hur idiotiska folk på tv som vill förbjuda kamphundar är? Och vem ska jag slåss med i brist på annat när dagen inte är en bra sådan? Vem ska länka annonser med franska bulldogar 10 gånger om dagen till mig ? Och vem vem vem ska hålla med mig om att en låt om en våldtäckt är fin? Nej 10 dagar är mycket, inte alls så lite som jag sist gjorde ett tappert försök till att få det att framstå.

Som om resten av dan inte va värt nått å ha...

.

Jag sitter precis och tittar på mina tåskor som jag fick framför näsan när jag grävde i en hylla. Det är lite små roligt att vi började med tåskor redan i tvåan för att vi ville hinna med så mycket som möjligt, men i trean kan jag inte minnas en enda lektion då vi haft dom. Wihoo! Men vi sliter ju i alla fall inte ut våra fina fötter och får blödande tår osv. Men det hade ju faktiskt varit fint om våra balettlektioner hade gett oss det dom borde ha gjort.

Och för tillfället har jag fått ett sug efter att höra lite av kära Mr.Degraw. Han är så fin, och hade det inte strulat i höstas så hade jag sett han då. Jag hade till och med biljetter till det. Det hade varit wonderful, men things changes. Och vårlängtan är mer påtaglig än någonsin. Nydala, bryggan och en solnedgång hade varit allt jag kunnat önska mig ikväll. Men jag får vänta någon månad eller två tills det går njuta av något sådant. Men jag lovar, jag kommer vara nästan först där!
borrhelvete.

Varför vaknar jag varje morgon av att någon spikar konstant i tre timmar, eller som för tillfället, att någon borrar? Jag undrar vem den skyldige är, klockan nio på morgonen är det inte okej. Speciellt då borrandet förstör tvljudet också. Idag ska jag i alla fall träffa min Jennifer, äntligen. Det var alldeles alldeles alldeles för länge sen nu. När och var och hur vet jag inte alls, men det lär jag märka. Det lär bli bra hur som helst! Nu ska jag möta borrandet med en dusch.

Och förresten så är det bara 10 dagar kvar tills Matilda kommer hem nu........

Långfredag, långpromenad.

Jag och Selma har det endå ganska bra i våran lilla bubbla här på ersboda. Förutom en 2 timmarspromenad idag så har hon försökt sno lite godis och nu ser vi mäklarna. Kan det bli bättre?
Den ultimata människan!

På slutet har ett ämne ofta kommit upp i diskussioner med Kajsa, att dansaren är den ultimata människan. Jag antar att det är svårt för icke-dansare att förstå våra argument, men det är faktiskt något jag tror starkt på. Igår fick jag ett godnatt sms "ännu en gång har vi visat att dansaren är det ultimata", och det gjorde vi faktiskt. Alla andra kan vara tysta, för det finns ingen som är mer upplyst än dansaren. Innebandymänniskor, fotbollsspelare, whatever, ni har mycket att lära ska ni veta. Jag önskar att ni visste vad ni saknar...

Hej jag heter Emelie och jag är dansare!

Nu ska jag göra en variant på gårdagens middag men jag tror det vankas matvete istället för couscous idag. Mycket gott, sen ska jag se om xboxet kan komma igång så jag kan se film till maten. Min favorit, se på någon serie med god mat i knäet. Sen en utmattad hund över fötterna efter en promenad från Obs kan vara mysigt.


.

Ensam hemma = göra mat själv. Jag tycker att jag gör endast det godaste. Detta skall avnjutas till Usher.


fsgasdf

Nu snöar det igen. Jag hatar Umeå ibland.

skärtorsdag.

Inatt har pågått bakning av kaka in på dom sena timmarna. Ikväll vankas det dans av högsta grad. Jag har stor förväntning på dj:n, har ingen aning om vem det är eller så men jag förväntar mig BRA musik och ingenting annat. Sen så hoppas jag att han spelar love in this club så att jag och Kajsa kan göra en repris av hur gårkvällen i mitt kök såg ut innan jag upptäckte att jag inte gjorde samma sak i kroppen som i tanken. Men som vanligt så lär dom väl inte spela ens en tiondel av vad jag skulle önska, det går väl kanske inte dansa till den musiken (JOOO). Har man inte tänkt att stå och hoppa på stället bara så går det. Konstaterande. Att det är mycket folk kan väl i alla fall inte vara för mycket begärt?

Matilda ligger och steker på playan och jag tycker att hon väl kunnat varit hemma istället. Men jag är inte bitter..


Skorv.

Allra käraste finaste Selma. Alla som läst något jag skrivit någon gång har garanterat redan hört något
om henne, men hon är fortfarande bäst! Pilutta er alla som inte har en Selma.


Goodbye my lover, goodbye my friend.

Stunden är inne, Matildas avfärd. Nu är jag left alone in the city. Och det roliga är att jag är verkligen det, Kajsa och Sofia har nämligen också tänkt fly staden i samma veva som mamma ska bort. Så ett tomt hus, men inget roligt sätt att utnyttja det på. Spännande. Det lär bli hundträning i massor,. Meningen i alla fall med det jag tänkte säga var att Matilda har åkt, och jag sitter kvar nästan i tårar. Men en aning saknar hon mig, bara en aning.

Och idag har jag fått en tid hos idrottsmedicin, och det känns faktiskt uppriktigt sagt bra att få den här höften ur världen. För trots allt så återkommer alltid problemen, och på år har jag inte kollat upp det en enda gång. Men nu ska det hända, äntligen. Nu vet jag inte om jag är lite smygsugen på att städa mitt rum faktiskt, göra det fint igen för Kajsa ikväll. Det vaknas tydligen gokakan med kakmästaren. Nice, jag ska nog bjuda på kaffe och visa henne Dinotopia, haha! Och imorgon ska vi dansa assen av oss!!

I just wanna eat you up!

Bejjan.

Diva is a female version of a hustla.

Såru vet det
I'm a i'm a a diva...

Godnatt vänner, peace out.

tro, hopp och kärlek.

Det värsta som kan inleda en dag är någon ny peppad lärarkandidat som ska vara lika omständig som en treåring. Hur kan det ta 40 minuter att bestämma en ordning på redovisningar? Jag trodde att jag skulle svimma där i slutet, hade det inte slutat då så hade jag förmodligen inte kunnat hålla mig från att säga något mindre snällt. Jag hade redan försökt mig på en lite lugnare variant. Detta var i klass med min och Moas upplevelse i Stockholm...

Att Matilda sedan fortsätter dagen med att inte kunna stava till Sverige fick mig nästan att tappa tron på liv. Haha nej, men det var faktiskt inte ens OK. Pa100 arbetet resulterade i musikspelande och tappra försök från Matilda att packa och städa i cirkus 9½ timme. Att ta sig hem ifrån henne är ett projekt, speciellt då jag vet att hon ska fara ifrån mig i två jävla helvetesveckor. Vad ska jag ta mig till?! Jag har försökt förtränga det, men idag var det ett faktum när jag såg henne stå i sommarklädshögen och planera. Men jag fick mig nog det bästa skrattet på väldigt länge med henne, tillslut fick man hålla tillbaka för att inte avlida i en smärtsam död.

Men JAJA, ha det så bra Matilda. Jag ska försöka överleva dessa 13 dagar!


Shiznit ;

" that taco's the shiznit!"

"I'm the shiznit! Hell'z yeah!"


the little wrinkle over your nose..

En ekande känsla av tomhet överröser mig lite nu och då. Det är svårt att sätta ord på såna känslor, som så många andra. Det finns för många av dom, men jag undrar om det inte är lite av skönheten med livet ändå. För trots allt så skulle inte det vara så himla roligt att vara riktigt glad om man aldrig varit riktigt ledsen osv..

Could it be the little wrinkle over your nose
When you make your angry face
That makes me wanna just take off all your clothes

Och detta är då inte mina personliga sexfantasier, utan bara en bra låt som spelas upp i mitt inre om och om igen. Det är så fint hur han betonar take off, och så mycket annat också. Dom där raderna fångar mig och drar mig in i nån liten bubbla där jag mest bara ryser och måste le för mig själv...

Min största kärlek här i livet är ändå den lilla högen av päls och positiv energi som ligger på min säng nu precis som varje kväll och natt. Hon är förmodligen det finaste jag har och hon följer mig slaviskt genom dagarna. Såhär ser hon ut när hon visar sin kärlek till mig..


those crazy days.

Idag har varit en mycket underlig dag, ingenting flyter för tillfället så bra i min värld. Inte nog med att jag tappade min vante imorse som inte ens är min, då ska vantens ägare glömma min väska så vi får gå några extra mil kändes det som. Dock hittade jag vanten på tillbakavägen nästan överkörd och platt. Makt och kön lektionen idag var som grädden på moset, en diskussion som fick en del att tända till lite extra var intressant. Så satt jag och en av mina käraste kompanjoner och viskade "alla som inte dansar är våldtäcksmän" eller "jo om man inte dansar så är man våldtäckman" så fort nån nämnde våldtäcksmän i diskussionen.

MEN, det värsta mina vänner var när Matilda spydde ut att jag hade fotat hennes bröst i fredags!?!?! Då vart jag rädd på riktigt. Men Sofia räddade mig och berättade att det inte alls var så, utan att det var nån sliskkille som hade gjort det. Tack för att du räddade  mina aningar om schitzofreni.

Making the impossible possible!

söndag.

Just nu hade varit ett perfekt tillfälle för en tom danssal med dämpad belysning och någon skön Emelie-musik. Allt för att slippa tänka och få ut all förvirring i något fysiskt och kreativt. Men har man inte tillgång till något sådant så får man försöka skingra tankarna på något annat sätt. Hur är frågan för tillfället?

I wrote your name on my wall 3000 times last night, you were on my mind.

.

Vilken jävla helvettesdag detta har varit, på mer än ett sätt ska tilläggas. Att Matilda sen vägrar he på sin mobil ska vi disskutera vid senare tillfälle. Det är inte OK! Jag känner att det är stopp i ventilationssystemet dessutom. Ojoj.

Busschauffören stannade inte när jag hade plingat på obs heller, så då fick jag sitta där till stan, missa obs öppettider och vända hem igen. Vilket skämt, men jag orkade inte ens reagera. Och Selma är så fin som sölar ner min matta med mat som hon måste äta på matta, det går absolut inte att sitta på ett vanligt golv.

.

Det finns ett minne som utan någon anledning passerar mina tankar ofta nu på slutet.

Jag satt vid datorn som så många gånger och åt Karins lasagne till middag, jag skulle träffa en vän. Jag skulle träffa en vän själv för första gången, vi skulle mötas på vägen. Det var sådär i mars eller april, det var asfalt och grus framme på vägarna men snön låg fortfarande kvar på marken. Det var så konstigt, det var inte någonsin någon pinsam tystnad trots att vi inte tidigare hade umgåts på tu man hand. Det var skönt, det var avslappnat. Det var något i luften tror jag som gör att jag påminns om den kvällen nu. Det var något mellan vinter och vår, det var något mellan blött och torrt, något mellan kallt och varmt. Sådär lagomt. Det var en fin vän, det var längesen...
  


saturday night fever.

Ibland är det värsta som finns att vakna, faktiskt måste jag låta manodepressiv och säga så. Jag ligger fortfarande i gårdagens kläder och tisdagens hår. Jag inser att det finns inget ögonblick godis skulle sitta så bra som nu.

Men jag ska vara lite positiv och säga att igår var våran kväll. Dansgolvet bokstavligt talat var vårat, i alla fall i våra ögon. Och Sofia är bland dom roligaste som finns, hon måste få cred för att hon var dansare på riktigt igår! Sen kan vi disskutera hur bra dj det var som spelade no woman no cry som sista låt? En sista danslåt hade han väl kunnat bjussa på tycker man.

Take me away from here, take me somewhere where love is like breathing.
finaste John.

.

Idag är det fredag mina vänner!!! Och denna dag är nog den mest efterlängtade på fruktansvärt länge. Aldrig har jag längtat så mycket efter att få fara ut och dansa. Det lär resultera i något fruktansvärt outstanding. The dreamteam är här för att ta alla med storm, om än vi kommer stå där på ett tomt dansgolv så kommer vi äga! Ojojoj..

Lil' wayne - A milli !!!

Men nu, för att spräcka allas förväntan så måste jag nog tvätta håret. Annars kommer min kamrat att dräpa mig innan kvällen har lidit mot sitt slut. Men vi får se vilken tid som finns i detta avlånga land till det. Annars får jag vara helt off. Jag är ändå på på ett annat mycket bättre sätt.! Det kan komma att bli en farlig kväll. ..

På tal om tomt dansgolv.. Vi brukar vara bra på att liva upp sånt!


LIVING THE DREAM!

Idag har vi bockat av 70 % seminariet i pa100 processen. Och det är inget annat än ren kärlek som infinner sig i min kropp efter detta! Vi rent ut sagt skuttade ut ur salen och klappade varandra på huvet. Om ni andra människor än matilda förstod innebörden av "ooouuuhhhhhhh" och spreta med fingrarna framför munnen så skulle jag berätta att det var ett sådant moment! Jag vet inte hur jag annars kan beskriva detta. Men imorgon firar vi med att dansa så att hela Umeås befolkning bör passa sig! Och det känns lägligt att ha med Sofia i sällskapet, för det är mer än på tiden ska jag be att få tala om!

Ikväll ska jag trotsa tyngdlagen och dansa house utan mina kamrater. Men house är fint i alla tillstånd. Även om jag måste börja ladda redan nu med astmaspray osv. Jag upptäckte dock till min förtvivlan imorse att min housejacking har tagit över och utplånat mitt hiphop gung, jag kände att jag var helt off faktiskt. Det är med en tår i ögat jag har varit tvungen att välja bort Miias hiphop, och jag måste erkänna att jag saknar det något så fruktansvärt.


1 april.

Idag är det första april, och jag har inte lurat en enda jävel. Kanske beror det på den totala uppmärksamheten mot studierna. Höhö. Det har alltså varit ett nationellt prov idag i 5 timmar, men jag bockade av det på kanske 3,5. Sedan har mental träning ännu en gång studerats in i minsta detalj. Och för att inte tala om alla klappramsor. Men nu har jag ingen hjärna kvar att använda, så tystnad råder. godnatt folket.

RSS 2.0