Är det här 2pac?

Skål folkhemmet!

Sådant och annat fyllde min gårdag. Denna dag har fyllts av yoga och sedan bastu med jennifer. Kärvänlig musik, allas våran älskade radio. Kunde inte bli bättre? Jo det kunde det faktiskt bli. Kolla kolla och tyrolerhatten skulle älskas när man sittar och svettas till amy mcdonald. Jag skulle kunna säga att jag hatar det mer än livet, och det sa jag också.

Och jag skulle vilja säga godnatt genom att än en gång säga grattis till en kär vän som fyller år idag! Grattis Christian! Och vi hyllar honom idag genom att citera honom från gårdagen som rubrik och annat.


Awfully crazy!

That party last night was awfully crazy, i wish we taped it!
.....Pass out at 3, wake up at 10, go out to eat then do it again!

Oj, så i ett nötskal mina vänner!

Ja, jag låter det vara osagt. Vi har legat i en hög hos matilda idag och dött tillsammans. Det är nog faktiskt någonting av det bästa man kan göra. Satt fingret på dimman, ätit sliskmat och lyssnat på musiken som vi slagits om att välja. Jag visar tummen upp för såna här dagar, i ensamhet vill man bara dö, tillsammans kan man älska livet igen. Ikväll väntar chris ostökiga lägenhet och dagens sällskap i ny förpackning. Tummen upp igen, jag kommer åter!

Finns inget bättre, jag menar det, jag lovar!

Hösten smyger sig på, och jag menar verkligen smyger. Sommaren är inte slut för mig eftersom att jag fortfarande är ledig, sommarlov. Då förväntar jag mig inte att någonting i klang med höst ska ramla över mig. Fredag och det regnar, Umeå spottar mig i ansiktet. Jag är vit som en vinterdag och måste väl erkänna att sommarfredag idag inte känns som något ultimat.  

Den långa arbetsveckan närmar sig sitt slut och dom kommer fira fredagskvällen med en utgång. Japp, arbetsveckan. Jag känner mig fortfarande lika betydelsefull här i världen. På måndag börjar mitt nya liv, det måste det göra.

Och nu ska jag påbörja min kväll. Jag ska ta mig i kragen, dra mig upp ur skiten och försöka återkomma till livet. Se det positiva i allt, det är mitt nya jag, eller det som skall komma att bli. Ge det några dagar, sen ska ni se att jag är där. Ikväll skall kontakter sökas, kontaktnät skapas, framtid byggas och hopp finnas! Jag är öppen för förslag, allt kan hända.


Vad som helst för pengar.

Ikväll har jag träffat en pärla utan dess like! Alltid lika uppskattat, trots att vi pratar död på tiden. Men det är väl inget fel med det egentligen? Sist jag var ute i umeås uteliv var i sällskap av denna tjej, och det kan kanske varit den bästa kvällen på väldigt länge om jag ska erkänna. Lite diffust, men fruktansvärt glad var jag! Jag skulle så gärna faktiskt dra tillbaka tiden, om det inte vore för att jag skulle ha så mycket dåligt framför mig då. Jag har ändå gjort bort det, eller i alla fall hälften. Snart borde jag vara tillbaka på banan igen. Några veckor till, sen förväntar jag mig må som en svala igen, sväva på moln och älska livet. Vänta bara, vänta!

Och ett jobb, vilket som helst. Kasta det över mig om det promenerar förbi! Jag är villig att göra vad som helst för pengar.
nått att jobba med!

Vilken otrolig morgon! Enda gången jag verkligen är i behov så finns det ingen på andra sidan luren, vad mer kan man begära? Skrivaren föder inga barn, trots parning. Med min otroliga, tekniska förmåga går det inte frammåt i rasande fart heller. Allt jag kan komma på är att klappa honom ((som jag könsbestämt honom att vara)) lite snällt och säga "kom igen nu, funka!". När jag en gång tar tag i det här med jobbsökande på riktigt ska det väl såklart vara med motvind i uppförsbacke! Jag säger som Kaj, "varför kan inte jag få nånting gratis?".

I alla fall så ska min.. vad sa vi? Vänstra hjärnhalva klippa sig till en galning idag. Imorgon ska vi tillsammans gräva ner och för alltid begrava spöket som förföljt mig i tre veckor! Vad som väntas vet ingen, men jag ser med spänning för första gången fram emot det igen!

Och jag tänkte runda av med ett avväpnande leende i form av en harmonisk blombild.


but my good friends is all I need!

Det är svårt att egentligen sätta fingret på vad man känner. Jag har som på slutet kommit fram till att det mesta är inbillning, när det gäller egentligen allt. Varenda sak som dyker upp slutar med att jag tänker "det är bara inbillning ändå". Jag kan bara tänka på någonting jag läste i en Uneståhl-bok i vintras ((mental träning för er som inte hänger med)). Han skrev någonting om att vi själva kan styra alla våra känslor. Jag hade lite halvsvårt för att helt köpa det då, men tänkte ändå att det logiskt sätt borde gå. Nu är det enda jag kan tänka när det gäller känslor att det måste vara inbillning och att man själv kan bestämma vad man vill känna och inte känna. Ändå går det inte riktigt ut i praktiken med tanke på att jag inte kan stoppa mig för att känna vissa saker, i alla fall inte när jag vill stoppa mig. Det kommer senare. 

 When I can't take it, I can't take it no more.
This is what I say, La di da da da, la di da da da...

Supernova

Något måste snarast göras åt min dator. Det tär på mig och bryter långsamt ner mig. En liten del av mig dör varenda gång "en liten lapp kommer upp" som matilda beskriver det, och säger att någonting på min dator inte fungerar. Snart är det slut, over, finito. Jag måste rädda honom och alla mina älskade bilder. Och på tal om det ska jag be att få visa världens finaste hund, med världens finaste ögon, på världens finaste bild.


stenshopping!

Jag har tre eller fyra gånger försökt knåpa ihop någonting som skulle kunna gå att identifiera med mina tankar ikväll. Varenda gång har jag raderat i förtvivelse och börjat om. Jag vet inte riktigt själv vad det är jag vill ha ut av det hela. Jag måste säga att dom senaste tre veckorna har nog innehållit mer tankar än tre veckor någonsin kan innehålla, samtidigt som jag också varit helt tom på tankar. Låter diffust, och det är det också. Men det är lite så, samtidigt som det är jättemycket att säga, så finns det ingenting. Då är det kanske lika bra att släppa försöket att säga någonting. Det kommer när det ska komma.

Och bara för att informera er som skulle vara intresserade, typ kajsa, matilda? Chelsie från sytycd säsong 4 är på tv nu, jimmy kimmel live. Det var nog det mest överraskande jag sett ikväll och glädjer mig att få se lite gamla ansikten.

Och ikväll säger jag godnatt med matildas ord från idag; "det var längesen jag satte på en buss!"


Hon kommer med solsken till mig!

Solen skiner över Umeå, björkarnas underbara stad! Dagen börjar med en kall kaffedrink made by emelie herself. Matilda väcker mig ((inte helt sant eftersom jag inte vaknade av det men..)) med ett sms där det står "1-0 till dig". The one and only broparken är det som vankas. Selma är en snäll och glad tax denna morgon. Livet leker och jag är den gamla vanliga glada emelie igen.


no more analysera mera

Idag känner jag att jag har varit fruktansvärt drivande men med fruktansvärd motvind! Kliver upp i ottan ((om än med ett hemskt humör)), åker på arbetsförmedlingen och sitter där några timmar på en pall och får reda på att pengarna börjar rulla in tidigast i december, kommer hem och inser till min förtvivelse att jag är utelåst. Och på den vägen är det...

Nu börjar det vara ett tag sen jag såg min glädjespridare! Komsi kom!


!

Lördag, is med saftkoncentrat är vad som är upp! Försöker tagga igång mig så att jag vaknar med lite musik som jag fick förklarat för mig igår skulle tagga upp mig. Vad ska hända denna spännande lördag? Den som lever får se.

Dancing in the moonlight...!

!

Det blev en hyffsad kväll trots allt. Förväntade städning, slutade med sällskap i alla fall. Mer orkas inte skriva. Jag säger godnatt med orden ; all makt åt tengil, vår befriare! (?)

Bitterljuvt

En fin kväll i all sin ära! Hade dock planerat att planera min framtid, riktigt så blev det kanske inte. Men mycket har gåtts igenom och vridits och vänts på i alla riktningar. Höstmörkret smyger sig på, det firar vi ((trots att vi är ledsna)) med värmeljus och infravärme! Jag säger bara ; åk till stockholm du medans jag har altanen för mig själv hela helgen! Men jag är inte bitter, inte alls!

Nu tänkte jag bjuda på lite underbar lillasyster, småbröder och hund! Ni lär få se mer i framtiden..


Back on track!

Back on track, skulle jag kunna säga. Och då syftar jag på att jag är tillbaka i Umeå. Min lillasyster kom för ett tag sen inskuttande genom dörren efter hennes första skoldag. Det är konstigt det här, jag kommer nog inte vänja mig på ett bra tag. Första steget att komma tillbaka till livet kan ju iofs vara att gå och lägga sig i någorlunda tid, och inte sova bort hela dagarna. Det lär dock inte vara ett sånt stort problem när man har en hund som vill ut och promenera i ottan.

Nu ska jag göra mig förtjänt av denna dag och göra lite ärenden jag sagt länge att jag ska göra. Inte så fruktansvärt viktiga dock, men hade varit great om jag fick till det! Och sen ska jag ta tag i bilderna jag tagit under min lilla resa, det sprätter redan lite i fingrarna av tanken på dom!

I'm outta time.

Efter en liten tankeställare för mig själv så har jag kommit till insikt. Det här är fan inte mitt fel, och är det någonting som gör det värre så är det inte mitt agerande. Vill man vara blind och dum så får man vara det, varsågod. Jag tänker i alla fall inte stå kvar längre. Det finns en viss grad jag kan acceptera, men att bete sig som ett svin är inte en del av det. Varför ska jag ta emot saker för? Det finns inte en anledning i världen. Om folk kunde inse det, men istället agerar man efter någon egocentrisk syn på världen. Idioti. Jag får lust att vara lika svinig tillbaka, men när allt kommer omkring så vill jag inte vara en sån person. Att jag skulle vara den som inte bryr mig om människor är patetiskt. Men varsågod, jag kliver tillbaka, jag bryr mig inte längre. För jag förtjänar inte det här, så är det faktiskt!

Och det finns saker som får mig att le, tack för det. Om det bara kunde vara närmare till hands..


Well all I really wanna do is love you..

Jag känner mig för tillfället helt vilsen. Eller inte för tillfället, kan man vara mer hemma än hos mormor och morfar? Men jag har ingen skola som börjar om några dagar, jag har ingen som jag måste hem till, jag har inget jobb och ingen klar framtid. Jag är som en lös boll i luften. Vad ska jag egentligen göra ? Ingen aning. En aning skrämmande, men fruktansvärt spännande när allt kommer omkring. Måste väl bara inse att jag måste fixa det själv, och det är nu! Pengarna börjar ta slut i samma takt som planerna ökar och verkligheten kommer ikapp.

I'd ask you to hold my heart in your hand

Don't look back in anger!

Har lämnat min alldeles för fina, konstant oförståerligt babblande lillasyster mot en tyst ((kan diskuteras)) hund i Vilhelmina. Visst är väl tystnad skönt ibland, men vad går upp mot lite liv och rörelse? Och liv och rörelse är minst sagt felicia i ett nötskal, och då har vi inte en börjat prata om zackarias. I alla fall så leker livet med tanke på omständigheterna. Min finaste hund har varit på tok för glad att se mig, vilket resulterade i ungefär 3 timmar av konstant pussande. Nu går vi armkrok hela dagarna igen, fabolous! Så nästa gång ni ser mig är jag inte ensam, utan i fast sällskap som vanligt.


Nu kan jag bara tänka på att jag verkligen inte vill hem igen. Men det är morgondagens problem.


Goodbye

Hejdå Umeå, Hej Lycksele!


skorven!

En sak också. På söndag ska jag återförenas med en som faktiskt inte förvånar mig. Med min bästa och för alltid bästa. Hon som kväver mig om nätterna, hon som väcker mig med en blöt nos, hon som ibland tar livet av mig genom att måsta ut och promenera mitt i natten eller för tidigt på morgonen, men som jag trots det inte kan hata eftersom hon alltid vill vara vid min sida, no matter what. Det känns fruktansvärt bra, och det bästa är att jag vet att hon kommer älska det lika mycket som jag. Min pärla!If it kills me

Jag tror nästan att det är för mycket för att jag ens ska kunna sätta mig in i vad jag egentligen känner nu. Saker som skulle kunna få mig att inte kunna sova, finns för tillfället knappt i min värld. Samtidigt så går all energi jag har åt till andra tankar. Men mitt i alla skit, mitt i all bedrövelse, så känner jag mig faktiskt ovanligt lugn. För första gången på väldigt länge känner jag för att gå under jorden och inte träffa människor på en lång tid framöver. Vi skojjade om en kokong i helgen, nu är det inget skämt. Kokongen vi byggde då skulle älskas just nu.

Sen så måste jag säga att människor förvånar mig, alla förvånar mig. Ibland önskar jag att man faktiskt kunde förvänta sig saker. Jag tycker faktiskt inte att jag är värd det här. Säg vad ni vill, så är det. Om jag så ska måsta stå där naken som en soldat i snöstorm själv så får det väl vara så.


Dans och Gilmore girls.

Dans är faktiskt fruktansvärt otroligt jävla bra när man vill skingra tankar. Bättre än någonting annat. Och med otrolig träningsvärk på det, så att det nästan blir outhärdligt att dansa så kan jag garantera att du har inte tid att tänka på någonting annat än det du gör. Påväg ut från dansen tänkte jag att jag måste göra klart för kajsa att "Kajsa, nu när vi cyklar tar vi det jäääääävligt lungt!", och hörde direkt ett skratt bakom oss från våran danslärare. Men det är faktiskt otroligt hur slö man kan va. Och det älskas av mitt psyke just nu!

Någonting annat som är super är Gilmore girls, och det är precis vad jag tänker underhålla mig med nu i några minuter innan jag somnar! För vad går egentligen upp mot lite lorelai?

"God lives in London?"
"My mother lives in London"
"Your mother is god?"
"Lorelai"
"So, god is a woman. And a relative. That is so cool! I'm gonna totally ask her for favours"

i'm so so so sorry.

Ögonen svider, huvudet värker, tankarna snurrar och jag sitter här tyst. Det ekar i rummet, och alla mina tankar som jag försöker slänga bort studsar snabbt tillbaka. Det enda som tröstar mig lite är att, det kunde inte bli värre. Det måste bli bättre nu, för djupare kan jag faktiskt inte falla. Allt ramlar ner över mig på samma gång, varför? Det räcker inte med att falla när man verkligen inte kan och får. När mattan dras undan fötterna på en ska det såkallade stödet också försvinna. Jag faller, faller utan att slå i botten, jag bara fortsätter falla. Snälla någon, säg att det här är botten, jag vill börja klättra. Det finns bara en sak som är värre än själva sanningen, tanken på hur ont det gör att höra. Och även om jag låtsas som att jag är förbi det, så hugger det i hjärtat mer än vad det någonsin gjort. Men ensam är väl stark... Och jag hatar sånt här, men det går inte bara låtsas som att det regnar.

Jag måste säga att jag är ledsen, uppriktigt sagt. Förlåt.

And it keeps on comin'...

Jag får ständigt säga till mig själv att skärpa mig, men gör jag det? Nej! Vem gör väl det. Jag blir nästan irriterad på hur jag fungerar som människa, faktiskt. Man borde kanske ta sig en funderare och lista ut hur man ska kunna ändra på sig själv. Lite, Nu ska jag ändra på mig, på tisdag ska jag flytta ut ur mig själv. Men det kommer bli great i sinom tid, det tror jag faktiskt. Men jag är rädd att jag måste erkänna att jag är för... mänsklig, för känslosam. För mitt eget bästa..

Och under tiden kan jag njuta av det troligen bästa dansklippet jag sett i So you think you can dance. Ni får dela detta med mig mina vänner! Ni måste älska det, annars har ni inget sinne för dans. Det är bara sanningen.


Jaa, då kör vi!

Ibland är det lite suspekt. Glad, ledsen, besviken, lycklig, sorgsen, förväntansfull ? Det är lite svårt att se skillnaden. Det låter ju fruktansvärt komplext, och det är det också. Men vem har nånsin påstått att livet skulle va lätt? Nej, just det. Lika bra att inse det och bara glida på vågen. Jag säger, gör det som känns rätt för stunden och ångra ingenting!

Jag har då i alla fall haft en sorts tekniker här som har fipplat med min dator, smörjt den tror jag bestämt för jag tycker den går galant just nu! Mycket bra intitiativ!

Med nattens antal sovtimmar, dagens träningsvärk och ett glatt morgonhumör taggar vi dans ikväll igen då! Det är väl lika bra att ställa in sig på att kräla hem. Yeay! Nej, upp med humöret Emelie! Det var trots allt det roligaste jag gjort på länge igår och det vet jag, måste bara knuffa igång min kropp! Nu kör vi, som David skulle sagt!

Disturbia

Jag är sprallig, jag är sprallig som om jag hade sovit i tre dagar! Jag ska dansa idag och sist jag gjorde det var i maj månad! Helt otroligt, helt otroligt! Jag är dock lite osäker på hur jag ska klara mig helskinnad igenom detta. Jag måste börja äta upp mig så jag orkar med det med tanke på dom senaste månadernas aktivitet. Och någon verkar ha snott mina byxor också. Jag tycker Kajsa borde vara hemma idag och göra det här med mig, men vi får gott vänta tills imorgon. Jag får spralla själv idag! Och jag kan lite lätt för mig själv förutspå träningsvärk i vaderna imorgon?

Nu ska jag ta tag i mina hushållssysslor och äta mig redo för dansdansdansdans!

Kokongen!

Flyt heter det, flyt. Ironiskt att jag säger flyt när det på samma gång är motsatsen till flyt, bra förutsättningar kommer aldrig rullande för mig. Alltid är det någonting. Men what to do? Naaathin. Jag vet ett, veckans på g, house&hiphop workshop! Det kommer bli awesome, som lite avkoppling i det som inte går så bra! Annars så kan man alltid gå i ide i en kokong.

Nu, hela huset för mig själv. Vilket innebär för nu; dusch, handla mat, städa! På återseende vänner!

gimmie love

Igår blev kvällen en kväll med Sofia i alls in ära. Började väl i någon slags manodepressiv stämning, men slutade i någon trans! Jag säger "hej emelie, tur att det börjar klarna för ögonen" faktiskt. Nu får det inte svartna mer, trots att jag redan nu vet att det kommer inte hålla. Men du ((tur att jag skriver som mig i tredje person)) har väl börjat komma tillbaka på banan litegrann i alla fall.

Det är kanske dags att hoppa i duschen, fixa frillan och få i sig en bit mat trots allt!

I'm outta time

Man inser inte hur snabbt tiden rinner ifrån en. Jag har inte insett hur längesen det var jag träffade min älskade vän Sofia på riktigt förrän jag hörde hur mycket hon gått miste om i uppdateringssyn. Ikväll var det i alla fall på schemat, tummen upp, båda tummarna upp! Hon har tagit sitt förnuft till fånga i alla fall ((omedvetet)) och stannar i alla fall kvar i mitt sällskap i höst. Det älskas!

Dessutom har jag på något sätt blivit ett väldarns attraktivt mål på natten för folk som är i farten. Igår lyckades tre personer nattetid ringa mig, en var dock väntad och inte på något sätt oönskad. Detta disskuterades med en person som förklarade ångesten man som uppringare får dagen efter. Vem ringer inte inatt? Jo, just det. "Vi som pratade om det här igår, jag borde inte ringa dig.." No regret baby..
  Cause if i am to go, in my heart you grow
and that's where you belooong!

where did my baby go?

Saknaden av min bästa vän i ej mänsklig form börjar komma krypande mer och mer. I början hörde jag hur hon knackade på dörren var och varannan minut, sprang i trappen och sniffade under dörren som hon brukar. Nu saknar jag den kvävande känslan av att ha en pälsförklädd liten varelse som ligger korsad över halsen på en när man ska somna, en blöt nos i ansiktet när man vaknar, två ögon i ryggen från sängen när jag sitter vid datorn. Det börjar det vill säga bli dags för hemfärd, reunion! Baby..
Hadé!

Ikväll har vi sammanstrålat för att äta tillsammans och säga hejdå till Fredrik som lämnar oss för Norge! Det var trevligt på alla sätt och vis, fler såna kvällar! Men ett hejdå är ändå ett hejdå. Han kommer garanterat vara norges coolaste kille, och vi hoppas att han kommer tillbaka snart! Och som han lärde mig.. HADE!


Sommaren är kort!

Har precis när jag bläddrade i min oanvända kalender insett att det är augusti! AUGUSTI!? Hur, när, var? Jag har missat detta, och juli har nog inte riktigt hänt för mig. Sist jag levde var det midsommar och juni, mycket kvar av sommaren och livet var till största delen en fest utan någon ånger eller ångest. Nu är det augusti och vi måste utnyttja resterande av sommaren till max har jag insett!

Och sommarens låt kan inte vara någonting annat än just ; We run la! she wants sex on the beach!
Sommarens happening ; slagsmål med matilda? Det är något speciellt med att se sin bästa vän hata en.
Sommaren bästa ; måste omformuleras till maj. vår bästa tid är nu!

Men Gunnilas kusin e ju singel, kom hit ska du få dig en ostsmörgås, chiiiiiicks, up in this bitch, lite upptempo så man blir lite sugen på att schoppa, killar gillar brudar, och en liten dyna, tank you, hade!


"Jag tycker om er alla så mycket!"  Sommaren är inte slut än bara för detta. Jag kände bara för en liten catch-up över maj! Ni ska veta att ni missade någonting utöver det normala, ni som inte var med oss! Och jag kommer aldrig komma över att jag inte fotade någonting på våffeldagen, som blev mcdonalds. För att fånga stämningen liksom. Troligen den finaste dagen i mitt liv! Nu kavlar vi upp ärmarna och kommer igen!

Ge mig nått mer, nått och jobba med!

Efter 2o minuter i solen, efter 20 minuter till med jennifer, efter en powernap på tre timmar, efter en promenad med kajsa till obs så är jag nästan på bättringsvägen. Denna smärta i magen är det värsta som finns. Lägger man på lite sorg så är det nästan hjärtskärande hur dåliga förutsättningar en dag har att bli bra. Jag kan väl faktiskt inte säga att den har varit så bra heller. Hade sina bättre stunder, träffa Kajsa för första gången på ett tag osv. Men fortfarande skit, fortfarande ingen mat i magen annat än i flytande form. Jag vill inte tyna bort, men förutsättningarna är goda.

På tal om goda förutsättningar. I fredags var jag tydligen gravid med johans barn? Med ett vinglas i handen och utan någon historia eller framtid som ett par lyckades vi dock inte lura speciellt många, men det var värt ett försök. Precis som matilda agerade vimmelfotograf och lesbisk. Hon lyckades iaf bättre än oss! Man kanske ska fortsätta i den stilen trots allt, man måste väl ge allt en ärlig chans?

Som vanligt bjuder jag på bilder som inte har med någonting alls att göra. En fin kväll hos rebeca för ett tag sen, enjoy!


Everything else will be over-rated

En konstant upp och nedgång. Det är lika förjävligt varje gång man inser att man sitter där, när man inser att man likförbannat inte kunnat hålla det man lovat sig själv. Jag var så inställd och bestämd, men är det inte så att nånting kommer emellan? Jo, självklart. Men det är inte det värsta, det värsta är mitt jävla sätt att hantera det på. Vad hjälper det att hugga på första tillfälle man får? Fortfarande lika blind, fortfarande medveten om att det ger väl helvette ingenting.

Nu måste jag verkligen ta tag i detta och fara på arbetsförmedlingen imorgon. Det här fungerar inte längre. Om det så ska vara barnflicka i sthlm så får det väl vara så. Arbetslös i Umeå är fan ingen hit! Kunde varit en hit tills vännerna började jobba, pengarna tog slut och hoppet försvann. Nu, nya tag?

I just want to give it all to you
I want to share this with you


RSS 2.0