orginellt.

2009 har varit a hell of a year. Skulle jag sammanfatta det i en mening så skulle jag säga "mitt och matildas år". För det har varit upp och ner, och hit och dit, men alltid med stadig backup. Det känns som igår när jag försökte knyta ihop 2008, men oj så långt jag tagit mig sen dess. För att tala gott om mig själv, jag går framåt, jag kommer gå långt. Men vi börjar med att gå till tc ikväll !

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja, det skulle jag nog påstå.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Gjorde jag några nyårslöften?
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej. men matilda försökte med både kanin och katt. Inget dög dock.

4. Dog någon som stod dig nära? Nej.
5. Vilka länder besökte du? Jag var nog världen runt med posten, annars var det klent på den fronten.
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Jobb, pengar och massor av andra ställen på jorden.
Vilka datum kommer du minnas från 2009? 11 juni, studenten, är väl ett krav att svara. Men också många många fler.  
8. Vad var din största framgång 2009? Att jag tagit mig för mer och varit mer mig själv.
9. Största misstaget? Jag har grävt ner mina misstag och knut på husknuten. Så inga. 
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Året började hårt, men sedan mars har jag varit i toppform!
11. Bästa köpet? Systemkameran och objektiv.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Systemkameran. Och kanske en hel del utekvällar faktiskt.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Oh ja, oj så många glada stunder jag haft. Matilda är nog mitt största rus, utan att sprida något mesigt kärleksbrev över internet.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Ya boy & Dr hollywood - We run la. Helt klart.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag var nog över lag gladare.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Vågat. Men samtidigt gjorde jag det mer än vanligt, så jag är nöjd.

17. Vad önskar du att du gjort mindre? Jag försöker bestämt intala mig att jag inte ska ångra någonting, så jag börjar här med att säga, ingenting.

18. Hur tillbringade du julen? Familjen hos mormor&morfar i Dalasjö.
19. Blev du kär i år? Allt är ju relativt, som vi brukar säga.
20. Favoritprogram på TV? So you think you can dance
21. Bästa boken du läste i år? Den enda bok jag kan minnas att jag läst är "Den nya livsstilen" av Lars-Eric Uneståhl, till pa100. Måste väl bli den då?
22. Största musikaliska upptäckten? Ja, min egen sångröst. Nej men, oasis är himla bra har jag upptäckt. Sen är väl den mest chokerande upptäckten att jag faktiskt tål Coldplay trots år av hysteriskt hat.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Jag brukar ha bra minne, men det var ett halvår sen..
25. Något du önskade dig men inte fick? Jag fick ingen utlandsresa, men däremot kan jag inte minnas om jag önskade mig det heller.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Jag tror bestämt att jag solade med matilda, hade pa100 möte med katarina och förhoppningsvis något roligare på kvällen.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Några fler arbeten och lite bättre ekonomiska förutsättningen inför 2010.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Rätt avslappnad och obrydd som alltid. Det som är skönt går hem hos mig.
29. Vad fick dig att må bra? Vänner och sådära. Som pippi långstrump skulle sagt.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Alltså en sak vet jag.. ABSOLUT INTE Edward Cullen. Jag är så trött på honom så jag vill spy.
31. Vem saknade du? Min familj i Lycksele och min hund när hon var i Dalasjö i somras.
32. De bästa nya människorna du träffade? Några stadiga rackare till grabbar på grubbe var rätt trevliga att lära känna, men förutom dom så vet jag inte om så många satt spår. Postenfolk överraskade i slutet med att öka kvaliten på jobbet, men det kan jag nog inte egentligen ens nämna.


.

Lite halvt manodepressiv i minusgraderna efter att någon snodde min och matildas två första veckor av 2010 på gran canaria. Nu går jag och lägger mig, bättre blir det inte.

allé a la aggestål

Såhär ligger det till. Jag och min syster gav bort ett kort på oss till bland annat våra morföräldrar i julklapp. Detta kanske verkar harmlöst och som en fin tanke. Vad som inte märks på kortet är hur många icket charmiga kort som finns i bakgrunden till detta kort. Jag tänkte mig en liten allé med exempel på dessa;Och vad har vi lärt oss av detta? Att varje donna kräver sin rätt att se ut som en dåre ibland.


just because i'm losing, doesn't mean i'm lost.

Varje natt. Vi delar samma kudde. Med näsorna tätt tryckta mot varandra försvinner vi långsamt in i drömmarnas värld. Våra stillsamma andetag följer lungt varandras rytm. Jag vaknar av en puss och två bruna ögon som noggrannt iakttar mitt liksom sega uppvaknanade som för att avgöra när det är okej att säga godmorgon. Att ha hund lämnar inget vidare utrymme för något i stil med pojkvän.

avstånd

Ibland känns det som om avstånd tar oss närmare varandra. För när det fysiska avståndet plötsligt försvinner så inser man att man inte ens vet vem som står framför en. Med öppna ögon och öppna famnar kramar man om någon man inte känner. Samtidigt som det känns skönt att äntligen träffas så blir det så uppenbart att drömmen om någonting är finare än verklighetens bittra sanning om att det som en gång fanns är nu sedan länge försvunnet.


fisksoppa

Mitt löfte om att gå upp klockan ett idag gick ju lika bra som alla tidigare gånger jag lovat att gå upp tidigt. Det är lika bra att inse att innan sista natten är gjord är det ingen idé att ens försöka ha något mer liv än postnummer och postnissar. Nu vaknas det tydligen någon slags fisksoppa och sedan startar vallfärden mot posten. Min klumparm är redo!

Och så lite oprovocerat, en bild från julafton!


nu sitter jag här och ljuger igen.

Posten är på vissa sätt väldigt jämnställt. Man förväntas som tjej klara av precis samma saker som killar, inte för att jag på något sätt påstår att det är något man inte ska göra. Men ibland, när man står och ska kasta riktigt tunga paket i korgar som är väldigt långt borta, så påminns man om att det faktiskt finns en viss skillnad på sig själv och en stor stark karl brevid sig. Efter 5 timmar på klumpbanan så inser jag att det kanske är därför jag är lite öm i armarna ikväll. Samtidigt tänker jag att det är nog bara en vanesak, har ingenting med min styrka att göra. För jag var ju trots allt starkast i klassen. (Nej okej, nu ljuger jag igen).

icket nödvändigheter.

Sitter som vanligt tre timmar efter min utsatta läggdagstid vaken och gör icket nödvändigheter. Jag tänker ge er några exempel på kvällens icket nödvändigheter;

- Läsa icket nödvändiga bloggar (nödvändiga är min egen och... min egen)
- Äta piggelin efter piggelin efter piggelin fastän det är minusgrader ute.
- Titta efter minigrisar på blocket.
- Lyssna på Melody Gardot och låtsas att man är i Paris med en hemlig älskare.
- Rulla igenom msn listan en gång i halvtimmen för att inse att bara förlorare och jag själv är online.
- Tvinga ut selma fastän hon inte alls vill ut i snöstorm mitt i natten för att titta på fläsksvålen i äppelträdet.
- Stressa lagomt över allt man inte kommer hinna imorgon eftersom man fortfarande är vaken.

hundar i träden och hundar på marken och hundar...

Förutom min egen lilla tax (man måste ju vara lite partisk) så finns det en hund som är den finaste i denna värld. Det är min morbrors hund, Telpa. Det är nog den enda hund i denna storlek som Selma accepterar. Jag tänkte visa upp denna donna från julafton! Och oj vilken hundutställning det blev helt plötsligt..


s.

Efter en snabbvisit i lycksele, en julafton i dalasjö och massa sömn så är jag hemma igen, med selma i släptåg. Ibland så gör hon mig sådär glad som bara en hund kan göra. När hon snällt ligger och sover på min mage hela vägen från vilhelmina till umeå, när hon går fint i koppel, när hon inte klagar över att kliva på en ny buss efter att vi precis klivit av den första efter 3½ timme. Mesar som är tvungna att byta plats för att vi sitter på andra sidan gången är för mig obegripliga. Hon är ju faktiskt världens snällaste, sötaste, raraste!


jag måste bättra på mitt ordförråd.

Det är vid såna här tillfällen man inte kan ta att man slår handen hårt så in i helvette i ett jävla skåp. Fosterställning, gråtandes på hallgolvet. Nej, inte gråtandes. Men med allför många grova ord för att min syster ska behöva höra vällande ur min mun. Andra gången ett bord eller skåp är ivägen för mina armar på en vecka.

in med handduken.

Jul i all ära, men efter en natt på posten följt av 7 timmar på stan i julklappsjakt så är julafton det minst attraktiva i mina ögon och sömn det mest efterlängtade. Julkort och julklappar ger mig hjärtklappning. Mina fötter känns som två uppblåsta påsar redo att sprängas, mina ögon som två blodsprängda tefat och mitt huvud som en vattenballong balanserande på en tändsticka. Jag vill inte ens tänka på min nacke efter 3 timmar bil till vilhelmina. Trots detta så får jag inte stopp på det konstanta rabblandet; 912 vilhelmina, 913 holmsund, 914 nordmaling, 936 boliden (nej just det, backpost), 915 robertsfors, 916 bjurholm... osv.. Jag kan inte längre hålla humöret uppe, fosterställning på systers golv fick bli slutet. Jag slänger in handduken. Sömn går före allt. Allt.

skjuter jag allt på morgondan.

När man skjuter allt på morgondagen så får man bita i det sura äpplet och inse att efter en natt på posten får sömn stå över för julklappsköp. Därför värmer jag för tillfället upp med frukost och kaffe och inväntar affärernas öppning istället för att sova. Sova, det kan man väl göra en annan gång, tänker jag. Jag tror jag drar på ett extra lager mascara och kammar igenom håret i tron om att det ska dölja spåren av sömnbrist.

snö.

Medans andra landar i varma, soliga, thailand idag så glädjs jag på morgonkvisten åt snön som väller ner. Det är ingen idé att vara avundsjuk, istället tycker jag synd om dom som missar dom stora vita flingorna och lugnet som det medför på morgonen. Det finns ju faktiskt för att vara positiv en viss charm med nysnö, speciellt klockan sex på morgonen när det fortfarande inte är någon vaken och man kan höra knarret under skorna medan man går och andas in den magiska känsla som snön har med sig.


en evighet.

Jag tänker på min pappa. Jag minns stället jag växte upp på, ett lila hus i lilla Lycksele, närmare bestämt Kantarellvägen. En treårig flicka som är helt fascinerad av när hennes pappa röker fisk på kanten av gården. Den där lilla gården som i en liten flickas ögon var stort som ett äventyr. Förväntansfull med ögonen i höjd med pappas knäskålar och blicken i hans händer där den rökta fisken finns. Den lilla stund som tog innan hon fick provsmaka en bit var alldeles för lång. Det var längesen, nästan så längesen att minnet bleknar. Tiden går för snabbt. Och plötsligt känns det overkligt att tänka att en månad känns som en evighet.


segertåget.

Nattens prat har gått runt tid. Det är inte ovanligt att tid nämns konstant. Tiden går ibland så sakta att man tittar på klockan för att besviket inse att det bara gått två minuter, trots att man hunnit riva 12 julkortspåsar. När det kommer till rasten dock, så hinner man knappt svälja maten innan en timme passerat. Tiden går snabbt när man har roligt. Och trots att det var fredagskväll så kändes det inte allför jävligt att sitta med postengänget och käka pizza på tolvslaget. Tillsammans med segervarvet i gapskratt utanför entren så gjorde det denna natt!

Och för att citera en arbetskamrat; "fyllekäket, är det 6 timmars efterfest i sorteringen som väntar nu då?"

brevresningen.

Halv fem på morgonen. Maskinen spottar ut julkort. Julkort julkort julkort, jag drunknar i julkort. Maskinen testar vårt tålamod genom att var tionde minut krakulera, vilket innebär att man måste släppa allt man håller i och kasta sig över den utlösande faktorn för att rädda alla kort från att kastas i luften. Det enda jag hör mig själv säga i omgångar är; "helvette lars-olof", "men heeelveette hedlund" och "jävla oflyt hela tin". Det är inte för intet som jag och Matilda avslutar varje natt med en korv på statoil. Vi sätter oss i bilen och blindt stirrar (med den tomma blick man endast efter 12 timmars nattarbete kan få) på vägarbetarna, traktorförarna, grävmaskinisterna osv, som förutom oss är dom enda som är ute på vägarna klockan sex på morgonen.


brooklyn go hard.

Det var bland annat denna stund som gjorde att det var fruktansvärt att jobba söndagnatt;


Godnatt.

Jag funderar på om jag bör tänka över min inställning till människor. Tjejen vid bordet är alldeles för arbetsvillig och ambitiös, killen bredvid är alldeles för stolt, killen några fack bort ler alldeles för stort och ofta, tjejen bakom är alldeles för viktig och arbetsledaren är alldeles för maktkåt. Det är inte många personer i min omgivning som tillfredsställer mig. Jag är glad att tjejen vid bordet inte fick en kaffekopp i ansiktet, att killen bredvid bara fick ett nonchalant svar, att killen med leendet får ett halvhjärtat leende istället för en dansk skalle, att tjejen bakom inte fick något alls (bokstavligt talat) och att arbetsledaren är alldeles för viktig för att sätta sig upp emot! En ledig natt behövs nu.

Och jag ska inte som andra hem och googla postnummer såfort jag är ledig. Tacka vet jag sunt förnuft.

myggor, tankarna är som myggor!

Jag skulle gärna sitta kvar i matildas mammas kök och tugga pepparkakor och låtsas som att framtiden aldrig kommer. Ser ut som hej kom och hjälp mig, ska vara på posten om två timmar och lyssna på posttermer jag inte behärskar för fem öre. Mina tankar går långsammare än den där avställda blå lilla bilen på rustas parkering. Men ibland får man acceptera att konsekvenser av vad man gjorde under natten är smällar man får ta när man ska hinna med allt. Jag får i alla fall gratis kaffe. Och en dusch är nog värt besväret.


i matildas fotspår.

Du heter: Emelie Aggestål
Smeknamn: Emme, empa, aggestål (i sportsliga sammanhang) och av mig själv, empilicious!
Låt som du när du är ledsen sörjer till: Jojje Wadenius - Jag är det fulaste som finns
Vad får du oftast komplimanger för: Oj, jag har inte fört statistik. Men det är väl en blandning av rumpa, bröst och mina långa lösögonfransar.
Vad säger du för att imponera på någon: åh, du verkar ha bra gener, funderat på att skaffa barn?
Hur imponerar man på dig: Man är inte innebandyspelare med jeansen i sockarna och leker allan, utan något mer orginellt, gärna med något roligt partytrick.
Brukar du skratta för dig själv: Förekommer nog oftare än när jag skrattar med andra faktiskt.
Vad står det i ditt senast inkomna SMS: "Om du inte skrattade är vi inte vänner."
Var bor du: Nära både stormarknad och landsbygden i en trevlig miljö, ersboda.
Trivs du där: Japp, födelsedagssångerna på tolvslaget, nyårsafton är det charmigaste.
Äger du några converse: Alltså, jag har aldrig förstått mig på det där med skor.
Brukar du bli för full: Oh nej, alkohol och jag har en väldigt bra relation.
Är du allergisk mot något: överkänslig mot allt i princip, sitter helst inlåst för att slippa ta onödiga risker.
Har du haft sex idag: Ja alltså det första man tänker efter 12 timmar framför postnummer är ju nattens knull.
Nästa mål i ditt liv: Inte supa bort julklappspengarna.
Hur svarar du i mobilen: Emelie Aggeståls automatiska telefonsvarare...klick. (om det inte är matilda, då blir det det som ligger närmast till hands, oftast "har du tänkt med kuken igen?".)
Vem ringde du senast: Moisture
Vad sa den du senast pratade med i telefon: 24 minuter och 34 sekunder av den vardagliga morgonvalsen.
Antal timmar sömn i natt: 6 timmar
Sov du ensam: Det beror på hur man ser det, telefonen gick varm
Brukar du komma i tid: Jovars,
När mår du bra: Rosévin, keso, banan och hyggligt sällskap skulle göra mig överlycklig nu.
När blev du fotad senast: Jag fastnar inte på bild.
Hur känner du dig nu: Blöt, fet, lat och ganska nöjd.
Vanligast färg på dina kläder: regnbågens kulör.
Vad saknar du: Taxen, laxen som brukar sova i mitt knäveck.
Hade du en bra kväll igår: Man vet att man haft en bra kväll när man somnar med postnummer på näthinnan. 
Favoritdryck på morgonen: Coca-cola.
När brukar du oftast gå och lägga dig: När andra stiger upp
Är du blyg: I främmande miljöer
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Oja, amors pilar, john blund och tomten. Jag tror på allt jag hör.
Har du spytt offentligt: I tv, hade jag önskat. Verkligheten är något mindre graciöst.
Är du nöjd med ditt liv: Ja. Och när livet är pest, fyllan värmer bäst. he he.
Är du bortskämd: Nej, men matilda kompenserar med den delen.

Vad gör du i morgon: Försöker begripa mig på arbetsledarens uttryck, gsm, fsm, mms, sms..
Vad är det värsta du vet: Katter. FAST, jag kissade på rambo förra veckan!! 
Vilken kändis tycker du är en bra förebild: Måste nog utan vidare eftertanke säga Mickey Avalon.
Vad längtar du till: Rikedomen, kändisskapet, gratis middagar, röda mattan och en snygg karl.
Har du bra vänner och äkta vänskap: Ja, alltså alla kan ju inte få Paris Hilton som bff, men min duger rätt bra.
Vad är det finaste du fått: En hund, när min lillasyster hade lessnat!
Hur gammal är du: En tolkningsfråga, passerat 18, nykläckt 19 eller snart 20.
Du samlar på: Medaljer, trofeér och guldtackor. Allt som glittrar.
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Matildiluss.
Vilken tid gick du upp idag: Alldeles för tidigt.
Har du sovit i den egen säng i natt: Jag har väl svävat mellan mig säng och posten.
Har du strumpor på dig nu: En svart och en vit.
Är det okej att gråta: Nej, inte om man vill behålla stoltheten.
När grät du senast: Glädjetårar inatt på posten. Var dock något dåligt skämt matilda drog som framkallade det.
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Imponera på krogen. Inget "min pappa är rik" här.
Bär du glasögon eller linser: Nej, vill inte va glasögonorm.
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Oj, ni skulle bara veta.
När går du upp ur sängen en helgmorgon: Det beror väl på om jag har gått och lagt mig.
Vill du gifta dig: Det skulle vara för att bjuda in till rajraj och se mina vänner flirta med släktingarna.
Vad dricker du helst när du är törstig: Coooolaaaa om jag inte tränar, då kan jag nöja mig med vatten.

Tror du på ett liv efter döden: Allt är väl relativt.
Tycker du om sushi: Jag gjorde, tills det började växa i munnen.
Vad äter du helst när du ser på film: Chips, godis och popcorn är överskattat. Avokado, räkor, vitlöksbröd. Lite allt möjligt. Helst blandat.
Bor dina föräldrar tillsammans: Nej, jag tror deras nya skulle tycka det var aningens obekvämt.
Har du tandläkarskräck: Japp, men hörrni, dom drogar mig för att bota det. Ganska skönt.
Har du någon gång gråtit dig till sömns: Nej, men min favoritbloggare gör det varje natt. he he.
Senaste låten du hörde: Ghostbursters.


nageltrång.

Nyväckt, morgonkläckt, och alldeles för spräckt. Näe, men allvarligt skojjat. Klockan är inte ens ett, jag har hunnit prata med matilda en halvtimme och mitt huvud känns som en alldeles för stor börda att bära. Men när det är den enda dagen på helgen man är ledig så får lite huvudvärk, nageltrång (som någon på posten igår kände för att beklaga sig över inför hela terminalen) och sömnbrist kliva åt sidan för andra nöjen! 

NU; alicia keys - empire state of mind ((part II) broken down. Alicia, vilken dam!

kung för en dag.

Har i sju omgångar försökt formulera mig på något sätt som nästan i alla fall kan anses som lite mer än uttråkande. Men när man en fredagskväll har fixat till sig för inget annat än en natt på posten så tror jag inte att det finns så mycket att komma med på den fronten. Istället väljer jag att säga; vi återkommer när vi kan vara kung för en dag!


killen tvärs över lekplatsen.

En gång i tiden hade jag en bror. Då pratar jag inte om mina småsyskon, utan om killen som bodde i huset tvärs över lekparken, killen som var min första kompis och killen som tog hand om mig när jag var liten och blyg. Vi var bästa kompisar, liksom våra föläldrar. Jag tror att han var min första trygghet utanför min familj, och ibland funderar jag över hur det hade varit om jag aldrig blivit umebo. Hade jag fortfarande gått han i hälarna och flåsat han i nacken dagarna i ända? Hade han fortfarande varit den jag sprungit till när saker blev lite för otäcka och jobbiga för att ta själv? Det var kanske bra att jag flyttade, annars hade jag troligen varit hans flickvänners största plåga om det fortsatte i samma anda som det började. Men jag kan inte låta bli att dra på smilbanden när jag tänker på honom och faktiskt sakna honom en aning.

textur.

Texturer har stigit mig åt huvudet. Men istället för att sörja tänker jag glädjas, ett tag kan jag få hålla på säger jag till mig själv. Av denna anledning så kommer två utgåvor av samma bild kvällen till ära. Icket textur - textur. Något för alla skulle man kanske kunna säga. Och, tredje gången gillt med denna bild!


where the grass is greener and the sky is always blue.

Att för endast två dagar försöka vrida tillbaka det omställda dygnet jag har där morgonkaffet dricks klockan fem på eftermiddagen och lunchrasten är tiden mellan 23.00 - 00.00 på natten känns meningslöst. Därför sitter jag här och grubblar över vad jag ska göra till middag och vilka filmer och sysslor jag ska fördriva tiden med inatt. Det här är bara en av alla kvällar jag redan vid sjutiden börjar längta efter nyhetsmorgon. Men jag är ganska tillfreds med tillvaron, förutom det faktum att solen gått ner redan innan jag klivit ur pyjamasen och att jag missar efter tio med malou imorgon igen.


droppar på tårna.

Efter en alltför lång stund med en underbart vaniljdoftande ansiktsmask, som dock på grund av överkonsumtion droppade mig på tårna, så sitter jag här. Ganska nöjd med att kunna andas in vanilj samtidigt som jag har en kopp kaffe mellan händerna, med samtidigt med en bitande känsla av oro. Oro över vad kan man fråga, men jag vet. Och vetskapen om vad irriterar mig. Därför ska jag som så många andra mornar (morgon, som det är halv fem på eftermiddagen när man jobbar natt) skålla mig i brännande hett vatten och byta kläder, sminka mig och fixa håret. För jag måste kanske tyvärr erkänna att saker och ting alltid känns lite bättre när man slipat på fasaden.


med tryggheten i ryggen.

Jag sitter på bron utanför det hus som så länge har varit min sovplats, min matplats och dit min hemmanyckel går. Funderar över när jag ska lämna den trygghet som faktiskt en omgivning med familj bygger upp. Tankarna går till vänner, och vänners vänner, som redan lämnat, hittat sin egen trygghet eller kanske börjat bygga på en ny. Jag filosoferar lite lätt över om tryggheten sitter i omgivningen eller människan. För om den sitter i människan ska det väl inte vara särskilt svårt att lämna något som så länge varit något att luta sig tillbaka mot, för att få bygga på något helt eget och alldeles nytt.


back to black

Till toner av Amy Winehouse (och min lillasyster stängde snabbt min dörr på grund av mitt musikval) har jag nu ett tag suttit och lekt lite med en gammal bild, vi kan säga att jag var sugen på det men verkligheten och sanningen är väl kanske att det var i brist på nya! Men den är fortfarande oh so gorgeous!
idag idag idag idag.

Ett oväntat jobberbjudande trillade in. Man vill så gärna vara mer tillgänglig än man är, ha fler timmar på dygnet än vad som finns, för att komma någonstans. Säga ja till allt, även om man redan är uppbokad. Det är väl så att vara 19 år, arbetssökande och pengakåt antar jag!

Vita björn, svarta varg..

Vita björn, det var inte så vitt. Vet inte om det var så björnlikt heller, men godkänt absolut helt klart. Mer än så! Jag kände mig lite som en stolt mamma när Matilda sprang runt där i arbetskläder också, och serverade folk. Direkt efter den där stolta mamma-känslan kom dock suget efter att få bossa med henne, vara en hemskt jobbig kund. Men istället tog jag min kamera och vände ryggen till! Och vet ni, jag tror jag hittat rätt!


Spotlight.

Det blev visst så att även jag denna kväll ska iväg till denna omtalade båt. Kan bli spännande. I varje fall mer spännande än att sitta hemma. hoho! .. Och så kan jag inte hålla mig ifrån en till fin från igår!


Den där pälsen, och det där ljuset.

Vi har pratat så länge om den där pälsen. Den har funnits där så länge, i tankarna och i praktiken. Jag har suttit hemma och faktiskt drömt om den. Idag, äntligen fick jag en bild på den. Om än jag hade önskat att det hade varit lite mer tid för just den där bilden, som i min värld gärna hade fått bli 400 stycken, speciellt med det där ljuset. Men den är fin, och jag har i alla fall äntligen fått en bild eller två. Nu får jag nog sluta tjata om den jämt och ständigt, i alla fall för ett tag.


Som en bajskorv som inte går att spola ner!

Jag har precis avslutat ett samtal som i slutet kändes lite som ett krigsfält då det hejvilt skreks om Nikki Reed, när väckarklockan skulle ställas, vem som satt på vilken balle och till sist även en djup suck följt av "jag orkar inte meeeeer!".

Jag skulle vilja dra in er i våran värld, men jag tror inte riktigt att det är möjligt och jag vet ärligt inte om det i slutändan är alltför nyttigt att bli för involverad. Men bara för att få släppa stenen som trycker på mitt bröst ikväll (inget hjärtskärande), så måste jag få spotta ut vilken donna det är jag ständigt har på senaste samtals-listan och "första ching imorgon". Jag ska fan tatuera ditt namn på min röv, får jag lust att säga. Nej, men sanna mina ord gott folk, det är denna dam som triggar mig att göra alla dumheter som förgyller min dag. Men frukta icket, hon är godartad!

silent shout.

December och fortfarande ingen snö. Jag vet inte om jag är glad eller ledsen över det faktiskt? Är nog som med allt annat, rätt likgiltig. Fina färger på himlen är dock tacksamt mottaget, och jag har blivit tipsad om att sådant ser man även på morgonen vid sjutiden. Därför ställer jag klockan på sju imorgonbitti redan nu, också hoppas jag att den inte trotsar imorgon enbart för mig.

Något annat som piggar upp en onsdagseftermiddag annat än ett avväpnande skratt, är en promenad och lite kaffe med fröken Sihlén. Som i och för sig ofta bjuder på en hel del avväpnande skratt också för den delen, hon lämnar mig då i alla fall sällan på krigsstigen.


den där knut.

Den värsta känslan jag vet är ånger. Den slår sorg, rädsla, krossat hjärta, allt! Den sitter där som en liten herr Knut på axeln och skrattar mig i örat dag ut och dag in. Visst, med månader ((dagar räcker inte)) blir rösten en aning svagare, men den säger fortfarande samma sak. "Emelie, det där va jävligt dumt gjort va?".. Tack knut, jag vet, och jag vill inte höra det en gång till. Det hjälper inte att påminna mig själv om att det inte tröstar någon att ångra saker. Knut sitter där ändå. Dag ut och dag in. Flåsar mig i nacken. Nu är jag less på honom. Imorgon ska jag skriva ner det jag ångrar mest, detaljerat på en lapp. Så detaljerat att det skär i hjärtat av att bli påminnd. Sen ska jag riva sönder lappen i pyttebitar, och gräva ner varenda flisa på husknuten. Jag hoppas att det leder till en gravsten med Knuts namn på och en fri axel.


Ett till dödsbesked.

Tandläkarbesök ungefär 100 imorse känns det som. Denna morgon gjorde dom ett hål som var lika stort som hela min tand, gröpte ur den, spolade ur hela roten och mer med samma medel som man färgar håret med och täppte sedan igen med något strävt material som klias på tungan. Det var rätt skönt! Till råga på allt mina vänner så kom dom med hjälp av mig fram till att jag inte bara har en, utan två, döda tänder. Vad kan tänkas bli dödförklarat härnäst tro? Ett finger kanske.. Men nog är jag stolt alltid, när jag om jag ska erkänna egentligen är räddare för sjukhus än döden.

RSS 2.0