hej jag heter emelie och jag är en dansare.

Jag har nog aldrig saknat dans så mycket i mitt liv som just precis nu. Bilder och videoklipp framkallar rysningar längs ryggen av saknad. Bara att springa runt i danskläder i danssalen, röra sig. Jag saknar att vara dansare - den ultimata människan - som vi så ofta kallat det. Jag känner hur livssynen ur en dansares ögon långsamt rinner ur mig, och det plågar mig. För jag trivdes trots allt så bra med det. Jag kommer på mig med att stå och beskåda mina fötter och ben ibland, som för att se efter om någon otrolig teknik har växt fram utan träning. "Hej jag heter emelie, och jag är en dansare." Jag måste återuppta detta innan det är försent!

Coolt

Ibland inser jag hur fruktansvärt, galet och otroligt imponerande personer det finns. En person som ständigt imponerar på mig är koreografen Sonyah Tayeh. Jag skulle utan tvekan vilja vara henne om jag fick förfrågan någon dag. Vissa personer är sådär speciella, annorlunda och nästintill konstiga, men ändå så beundransvärda. Kanske är det just det, som så ofta är anledningen till att jag beundrar folk, att dom är sig själva ut i fingertopparna. Inget "folk kanske tycker att jag är konstig om jag är såhär", utan all in. Fruktansvärt coolt. Så ska jag bli en dag.

En annan lärdom jag fått idag är en effekt man kan åstadkomma med lite lek med kameran. Synd att det är snöstorm, annars kanske ett bättre exempel hade kunnat framavlas. Det får bli en annan dag.


sunday night fever.

Ibland räcker det inte med att vara nykter för att man ska må bra dagen efter, sanna mina ord. Jag ligger, som om jag vore stelopererad med datorn på magen och längtar efter den som har tänkt köpa godis till mig ikväll mer än någonsin. Och inte är det då erik hassle som kommer komma springandes med en påse livsglädje och hopp till mig. Med den insikten i bakhuvudet ska jag ägna resten av kvällen till att lista ut vem det då kan vara, och det kommer likförbannat sluta med att jag drägglande måste släpa mig iväg till konsum tio minuter innan stängning om jag känner mig själv rätt.


i used to be around the bush?

Vid första ögonkast på klockan är jag klarvaken, redo för dagen, klockan är nio och jag har hela världen för mina fötter. Tänker att det är lite för tidigt, stänger ögonen och vaknar igen för att mötas av insikten om att klockan är halv tre och halva dagen har passerat. Jag vet inte om det beror på medvetandet om att matilda ändå jobbar hela dagen, eller tanken på att jag ska jobba hela natten som får mig att vackla vid tanken på att kliva upp utvilad klockan nio på morgonen?

Och sedan måste jag en gång för alla få uttrycka mig angående erik hassle. "I used to be around the bush" ? Vad är detta, jag förstår ingenting. Vet inte hur många gånger jag och matilda vridit oss i skratt åt detta.

avskum, spattig och krum, du är så jävla dum!

lägg ägg, slibbiga drägg, skitstövel och bandit!
Slashas, ditt vidriga as, piss och pest och senapsgas!

Ungefär så uttryckte jag mig över tillvaron för två timmar sedan. Nu sitter jag istället och glatt visslar på oasis samtidigt som jag tycker att livet är underbart. Tänk vad lite flyt i redigering kan göra. Imorgon är det fredag, och jag längtar mer än någonsin till måndag. Då kommer jag ta Matilda under armen och göra något riktigt dumt, men himla välförtjänt!


Auktion.

Jo, jag tänkte aktionera ut min bästa kompis i hela världen.
Det vore egocentriskt att ha såna bra saker för sig själv tänker jag!Namn : Eva Matilda Jönsson
Utger sig för att heta : Greta, kommer från Kreta
Lyssnar till : Moisture, Morre, Murre, Mattemurr, ja i princip allt man kan komma på.
Kännetecken : Går lite studsigt när hon är glad, alltid med en väska i armvecket och en samsung i handen.
Personlighet : Impulsiv, "nu eller så dör jag", får jag höra dagligen. Annars.. Snäll, rolig, en aning märklig.
Tix : Kliar sig på näsan med spretande fingrar, ljudet går aldrig ta miste på.
Irriterande egenskap : Hon "sshhhhar" så fort man låter lite för mycket på allmänna platser.
Som person : Är det lätt att få kontakt med henne, men tar tid att komma henne nära.
Man retar upp henne genom att : Slå henne lite lätt på armen några gånger ifall man vill någonting.
Sämsta egenskap : Hon stänger av öronen lite nu och då och försöker dölja det med att säga "mm.."
Bästa egenskap : Skrattar istället för att gråta.
Livssyn: Allt eller inget. Vare sig det gäller att klippa snagg eller sättet att uttrycka sig på.
Slåss när : Hon tycker om en tillräckligt mycket, och inte vill att man ska fara ifrån henne.
Skrattar åt : Svensk humor, allra helst underground såsom varan-tv. Och mina skämt.
Gråter till : Helens små underverk bland annat.
På morgonen : Ska man inte lyssna på vad hon säger, hon minns aldrig någonting ändå.
När hon ska toka till det brukar hon : Äta godis och gå och lägga sig utan att borsta tänderna.
Hon känner sig cool när : Hon går och lyssnar på häftig musik i mp3n på allmänna platser.
För att få henne glad : Kan man t.ex. diska åt henne. Mutning går också hem, mat, resor, sex.. Pröva allt. 
Svaghet : Att säga nej, exempelvis till försäljare. Ett tag skulle hon tydligen bli hemmaförsäljare för smink.
Styrkor : Singstar, hon vinner alltid av någon underlig anledning. Sångare tänker ni? Njaaa, säger jag.
Beroende av : För tillfället, täckbyxor. Men det varierar, i somras var det keso och banan.
Tål inte : Smör. Rosor på bordet när hon kommer hem går fetbort.
Älskar : Allt som glittrar och glänser. Paljetter, nitar osv. Därför ropar jag "kråkan" efter henne ibland.
Prisförslag : Jag är fattig nu, på måndag stiger priset avsevärt.


godmorgon min sol.

Ibland tar det tid och energi att få liv i Matilda Jönsson. Denna morgon var en sådan dag. Trots att det sista vi sa innan vi gick och la oss igår var att jag skulle ringa och väcka henne idag, så fick jag mothugg när jag ringde imorse. Det där med att vi skulle hänga var tydligen ingenting vi kommit överens om, och att jag skulle väcka henne fanns det inga minnen av. Efter några arga samtal och timmar extra så övergick hon dock till sitt vanliga jag och det var möjligt att umgås med henne. Efter både lunch och middagsbjudning känner jag att jag är beredd att glömma den liksom dryga morgon som hon bjöd på. Denna dam;


she took my heart, i think she took my soul.

Precis som om det vore måndag, tisdag eller onsdag, så ligger jag här, helt omedveten och obrydd om vad hela umeå har för sig en fredagskväll. Det kunde heller inte bry mig mindre. Medans hela mitt inre är i en helt annan värld, på en helt annan plats, och ingenting i min närhet vill slåss om min uppmärksamhet så gör det mig ingenting alls att alla andra har sin bästa outfit på sig, är i sitt bästa sällskap och på bästa humör medan jag endast ligger och grubblar över hurvida mina naglar ska gå att fixa till igen eller ej. Det är märkligt det där, hur avkopplad man ibland kan bli av att vara begränsad. Nu är jag obegränsad med kings of leon och oändligt lycklig över min ensamhet.

förstoring.

När jag får min lön har jag tänkt att bland annat denna skall pryda min för tillfället uttjatade vägg. Men jag vet inte riktigt, storleksskillnaden på ansiktena stör mig en aning, och om jag har den förstorad och uppspikad på väggen kanske det blir lite som om någon står och konstant spottar mig i ansitet. Jag måste nog fundera på saken några dagar och några nätter ;


Selma Afrodite Aggestål.Min fru, min andra hälft. Mitt ligg!


För guds heliga skull- I detalj berätta om sin tråkiga och ointressanta vardag i en provocerande text som får läsare att dagligen lägga sig i fosterställning och gråta i tristess. Ingen bryr sig om du vaknat en timme tidigare imorse, ingen bryr sig om du köpt en billys pizza på ica till middag, ingen bryr sig om att du fått din lönespecifikation, ingen bryr sig om att du ska mysa i soffan ikväll, såvida du inte kan uttrycka detta på ett fängslande, intressant eller roligt sätt.

- Påpeka att du inte bloggat på länge, som om alla (20 läsare?) skulle sitta och i samma anda som din mamma  undra vart du hållit hus. Precis som du inte sitter och funderar över vad jag gör när jag inte skriver, sitter ingen annan och funderar över vad du gör när du inte skrivit ett enda inlägg på två hela dagar.

- Lägga upp bilder du inte tagit själv ((detta kommer få mothugg, men snälla lägg ner att googla "frukost" om ni skrivit om er äckliga gröttallrik)). Detta kan dock bottna i allt jag dagligen läser från fotografer, man snor under inga omständigheter andras bilder.


schitzofreni.

Så sent som igår kom jag och Matilda fram till att vi dagligen spenderar timmar på att rabbla ord, ensamma eller i halvsammansatta meningar som vi på något bisarrt sätt tycker är så pass underhållande att vi inte sällan viker oss dubbla i skratt. Aldrig har "ordbajs" fått ett så tydligt ((eller två)) ansikte. Att detta smittar ner alla mina konversationer tror jag aldrig har blivit så tydligt som idag, när det faktum att dom jag pratar med aldrig förstår vad jag pratar om blev mer uppenbart än någonsin. Trots det så är detta ordbajsande ingenting jag övervägar att träna bort, det förgyller trots allt så många av mina dagar.

Här är hon, ena delen av den schitzofrena vålnad som utgör oss, på en bild som tål att visas igen;


oundvikligt.

Det sägs vara så, att man inte kan sakna någonting man aldrig haft. Därför är det oundvikligt att ibland önska att vissa saker aldrig hade hänt, önska att vissa personer aldrig tagit ett steg i min riktning och sagt hej. Men trots att saknad ibland tar upp en alltför stor del av min vardag, så är jag ändå fruktansvärt tacksam över att jag i alla fall har anledning att sakna.


sköldpaddan.

Du stod där i lägenheten bredvid ett akvarium med en sköldpadda i och log mot mig. Du knäppte på sköldpaddans rygg med fingrarna medans han (han, som du berättade att det var) simmade längs med ytan. Min imponerande min av hur stor sköldpaddan var, var liksom starten på ditt nöjda minspel. Jag vaknar upp som ur en narkos, vill fort fort tillbaka för att få se mer av lägenheten. Men det är precis det som gör en dröm till en dröm, den händer bara en gång. Därför, tänker jag, är det ganska naturligt att saker i verkligheten som bara händer en gång återspeglas som i en dröm när man tänker tillbaka på det, och är sådär, ganska otroligt och svårt att riktigt tro på.


top notch, som dom kallar oss.

Ikväll har jag inte varit särskillt produktiv, men det var jag när allt kommer omkring inte ens varenda natt på posten, så det förlåter jag mig för. Gå och lägga sig hungrig ska man då i alla fall aldrig göra har jag hört, så nu ska jag föda det svältande barn i afrika jag har inuti mig. Ni får istället njuta av oss;


förlusten.

Inatt var jag ute i minusgrader och djupsnö med min kamera. Vad jag precis hade tänkt fånga på bild är fortfarande lite oklart. Men vad som står klart är att jag tappade min kamera, och resultatet av det är att den gick sönder. Omöjligt att rädda. Jag grät, jag grät floder över förlusten. Jag grät så mycket och det var så verkligt att när jag vaknade idag så var jag nästan påväg att låsa in min kamera i ett glasskåp och aldrig mer ta med den ut bara för att rädda den från alla faror där ute.

byxlös tös.

Matilda går som vanligt runt byxlös och nyduschad i hennes lägenhet och pratar på om diverse okända bloggare utan vidare mening, medans jag som vanligt sitter med alldeles för smutsiga sockar, fötterna på vardagsrumsbordet och facebook i knäet. När det nu återigen blivit vardag utan vare sig helg eller arbete så får man göra lördag varje kväll. Denna kväll är det bio med systrarna Jönsson som ligger framför mina fötter!

hiphop.

Outkast - Mrs. Jackson & Black eyed peas - Hot. Låtarna tar mig tillbaka till en tid då jag låg med hörlurar i en sackosäck och lyssnade på musik från cd-spelaren på mitt rum. Jag var i en sån där lagom ålder, där allt som spelade någon roll var att man hade lagomt roligt i skolan och lagomt lite läxor, att man fick låtsas vara kär i någon passande kille bara för att man skulle ha något att prata med kompisarna om, samt att maten var ätbar. Det var på den tiden när jag precis hade kommit underfund med att om man dansade hiphop så skulle man ha byxor som var alldeles för stora i jämförelse med alla andra tjejer i klassens.

Ut i drivan.Det slog mig inte förrän igår att jag bör kanske vrida tillbaka min dygnsrytm, om inte för min utan för min hunds skull. Jag vet inte om det spelar någon roll att man bara är en tax på fyra ben. Skulle någon komma och bära mig ur sängen när jag låg och sov klockan sex på morgonen, kasta mig ut i snöhögen och säga åt mig att kissa skulle jag nog ändå bli rätt sur, om än jag var fyrfoting. I och för sig så kompenserar jag henne med trevliga promenader utan koppel mitt i natten som hon är mer än frivillig att ställa upp på. Jag tror vi slår lika. Nej, vi fortsätter sova till sex på kvällen ett tag till va.


en liten återblick

2009, en liten återblick i ett enda stort jätteblock. Omväxling förnöjer..


2010

2010. Nyårsafton var väl helt godkänd. Lärdomen jag fick suga på denna kväll blev nog att Matilda är för fan alltid bäst i hela världen. Efter ett litet lockrop stod hon där som den lilla mamma hon faktiskt har inom sig för mig. Men för mig krävs annars ingen längre pläddering om varför det var världens bästa kväll, om hur många fina människor jag träffade följt av tonvis med bilder i en enda lång rad som ingen orkar bläddra igenom. Min kväll var troligtivs dubbelt så lång som alla andras, den insikten räcker för mig. Och jag vaknade igår på Matildas soffa, i ett sällskap som heter duga. Nu lämnar vi 2009 och fortsätter som om inget hänt nynna på; I got a hundred guns, a hundred clips, nigga I'm from New York!

RSS 2.0