vill du gifta mig?

Jag slängde ut frågan, vill du gifta dig? Jag fick en del konstiga blickar, och hackiga försök till svar. Sen fick jag göra några tillägg. "Alltså inte med mig, inte för att det skulle vara något fel med att gifta sig med mig.." och "inte nu.." och "inte med nödvändigtvis med din nuvarande tjej, någon gång i livet bara..". Tillslut efter många ekande tystnader, flackande blickar och nervösa skratt fick jag det enkla svaret jag sökte på en svår fråga. Jag måste lära mig att förbereda folk på vad jag tänker säga istället för att bara kasta ur mig det, till vem som helst, i vilket sammanhang som helst och var som helst.

Senare på kvällen föreslog jag för Matilda att hon skulle gifta sig så att jag får ta bröllopsbilder. Till dess;


she got her lipstick on here i come, da da dum

När jag tittar på bilderna jag tog idag så ser det faktiskt ut att vara sommar.
Kan det verkligen förhålla sig så?


När du får (o)väntat besök.

Besök av olika slag. Den ena, hon använder båda besticken när hon äter och den andra kör ner hela trynet i koppen för att sörpla på det skållheta kaffet innan det svalnat. Man kan kanske gissa sig till vem som är uppvuxen på ersboda.


Matilda

Två till från en lördagsmorgon efter fläskfile-frukost.
Det är därför hon ser så lugn och snäll ut, hon är mätt.


du kan gråta mitt på gatan, men jag glömmer aldrig bort vad du gjort.

Blänk i ögonen och fint ljus gör mig mer lyrisk än mycket annat i livet kan.
Ja, det skulle vara Veronica Maggios låtar, det är henne jag har i öronen hela tiden just nu. I taxin, i trappen, i hissen, i hallen.


what's the point of doing anything if you'll never notice.

Precis efter den tunga uppförsbacken påväg hem från jobbet idag mötte jag en tant, också på cykel. Eftersom jag hunnit kippa efter andan så hade jag tid att uppmärksamma henne. Hon var lite gammalt krokig och nätt och kom från kvantum, antog jag eftersom hon hade kassar på styret. Snabbt märkte jag något märkligt, en av kassarna var från ica gourmet. Tankarna korsar varandra i huvudet på mig. Kunde denna lilla tant vara så hurtig att hon varit på ica gourmet mitt i stan innan hon cyklade till kvantum för att handla? Eller var hon kanske bara för snål för att lägga 1,50 på en ny kasse så hon var tvungen att ha med begagnade? Hur som så var det på tiden att jag slutade åka buss till jobbet idag eftersom pensionärerna tydligen också plockat fram cyklarna.


cause the last thing i can do is nothin' at all.

Idag är jag varm i hela kroppen för att det har luktat sommar ute för första gången i år.
Jag snorar som den pollenallergiker jag är och önskar att jag kände fler som du.


RSS 2.0