Third street spatserande.

Om det var förra helgen, så var jag på third street en sväng med Martina. Vi åt på Yoghurtland, det kan för övrigt vara det bästa med usa. Sen spatserade vi runt, fixade en ny telefon åt mig och kollade runt. Third street är så himla mysig och Martina är en himla fin vän, så dagen kunde inte bli annat än bra!
 
 
 
 
 

Från det tysta

Jullovet är över, men med endast en kurs under vintern är skolan inte alltför betungande just nu, mest njutbar. Hinner ägna mig åt annat än endast skolarbete vilket är så uppskattat. Vädret dom senaste dagarna och nästan hela jullovet har varit så himla fint. Det är väl som med allt annat, man glömmer bort att uppskatta det man har. Jag kan inte ens förstå att det är januari och snö hemma när man har närmare 30 grader här.
 
Här är lite av vad jag underhållit mig med dom senaste dagarna;
 
 
Tittat på den vackra solnedgången i Venice med Martina och hennes kille.
 
 
Tappat min telefon i marken och vart på Third street med Martina för att fixa den och fota.
 
 
 
Tagit vara på vädret och soldäcket för en gångs skull.

förhoppningar

Nytt år och jag har börjat på en ny termin på skolan, en ny klass med en ny lärare. Läraren verkar exeptionellt bra och jag har höga förhoppningar på denna klass. Jag älskar känslan när man sitter på en lektion och kommer på sig själv med att man verkligen är så himla intresserad av det man lär sig. Bra start på ett nytt år med andra ord! Jag har dessutom en ny vän (som inte känns så ny längre) som är så himla fin och bjuder mig på middag och skitsnack efter skolan. Jag är så himla glad för vänner som henne, såna ska man hålla hårt i!
 
 

Nytt år

I och med nytt år känns det som att jag måste knyta ihop säcken för det gamla.
 
Beskriv året med tre ord.
Spännande, lärorikt och sett med nya ögon
 
Vilka ser du som de största händelserna under året?
Beslutet att flytta hit och att faktiskt konkret göra det också, och inte bara fundera som så många gånger annars.
 
Har du blivit bättre på något?
Så mycket inom foto såklart. Och att släppa taget om saker, jag ska inte säga att jag är bra på det, men jag är bättre. Ett litet steg för mänskligheten men ett stort för människan.
 
Gjorde du något du aldrig gjort förut?
Jag tog tjänstledigt och flyttade på andra sidan atlanten. Jag vinkade av familj och vänner, jag hyrde ut min lägenhet, jag träffade nya vänner och jag började plugga på eget bevåg.
 
Vad var extra dåligt i år?
Alla hjärtekrossande stunder då jag längtat hem så jag velat gråta.
 
Vad var extra bra?
Att släppa negativ energi på jobbet och spendera dagarna med att lära mig nya saker, träffa nya vänner och se nya platser. Inget är så fint som att höra nya människors syn på livet, en ny infallsvinkel.
 
Vad lyssnade du på?
Morgonpasset, musikhjälpen, Avicii - You make me och Alex Clare - too close
 
Vad skrattade du åt?
När Isabelle fick nog och ringde försäkringskärringen och talade in meddelande på telefonsvararen "Carita, du skulle ringa mig!!!! Du kan maila mig på i s a b e l l e s j o b e r g, jag upprepar, i s a b e l l e s j o b e r g. !!!" Fruktansvärt mycket pondus och lite tålamod.
 
Vad grät du till?
Farvälet till familj och Matilda när jag tog mitt pick och pack på tåget till malmö.
 
Dina planer för 2014?
- Planera bättre gällande pluggeriet. Inga fler nätter till 02.00 med redbull och trasiga vending machines.
- Jag är jättesugen på att göra mer roliga saker som inte bara innebär fest. Saknar mina och Matildas kreativa söndagar med allt vad det innebär; stickning, broderi, hälsodagar och tavelmålning. Kanske ska införa kreativa söndagen på 4550 Via Marina också?
- Läsa mer endast för kul skull.
- Ta mig tid för att träna igen, byta ut redbullen mot en löptur tror jag är mer effektivt och euforiskt.
- Ta vara på staden jag befinner mig i, inte endast lägenheten.

Längtan, i flera former.

Ibland får jag extra mycket hemlängtan, fortfarande. Som på nyårsafton, när jag får se bilder på hur Matilda firar och jag inte är med! Det liksom äter upp mig inifrån och jag funderar över om det verkligen är värt det, denna resa. Det är speciellt såna gånger som det känns fel att inte vara hemma, trots att det skulle kunna vara vilken dag som helst så känns det lite som en ritual att jag borde skåla med henne.
 
Ibland kan jag sitta här och verkligen önska mig hem, önska mig hem till ett helt annat liv. Ett liv med fast bostad där jag kan pyssla om mina växter med tanken att dom ska stå där tills dom dör, med vänner och familj som alltid finns på replängds avstånd och med min hund i släptåg efter mig. Ett sånt stilla liv som jag uppskattar, men ändå aldrig är riktigt nöjd med. Ett sånt liv jag bytte bort mot detta.
 
På samma gång vet jag att det är detta jag vill just nu, men ibland önskar jag att tiden går snabbare till jag kan komma hem och allt blir normalt igen. Normalt och okomplicerat. Jag måste verkligen anstränga mig ibland för att uppskatta hur bra jag har det här, vilka fina vänner jag fått och hur otroligt mycket jag får uppleva. För hem kommer jag alltid. Hem till platsen jag alltid längtar bort ifrån. Och jag älskar ju denna staden, uppriktigt sagt.

RSS 2.0