after tonight

Det är inte grejen att vakna klockan två på dagen som skrämmer mig mest, utan att jag då för andra natten irad sovit 13 timmar. Inte mer, inte mindre. 13 timmar. Det är OJ så för mycket. Vore det inte för att jag vet att jag kommer få svårt att sova kommande nätter så hade jag inte varit så brydd. Kanske bör jag inte heller vara det, med tanke på att jag redan om en vecka ska leva med den dygnsrytmen varje natt fram till jul på posten. Men jag vill inte för kanske första gången i mitt 19åriga liv vara nattuggla längre. Därför kämpar jag emot, tränar två pass irad på tenton och promenerar i spöregn både dit och hem endast för att göra slut på energin jag samlat på mig under min 13timmars sömn så att jag ska kunna somna i tid ikväll och inte missa nyhetsmorgon imorgon igen.

Nu försöker jag lugna ner mig och vagga mig trött med hjälp av Justin älskade Nozukas röst. Och here you go, några nattliga bilder från en bil som jag förövrigt nuförtiden troligtvis kommer sakna.


vi trevar efter känslor.

Några korta, visa, ord för en söndag;

Matildas nya, mycket lovande ställe.
Matildas kaffekokande, redan nu godkänt med betyg långt över vg+!
Bara sitta hemma med ett glas vin och prata skit. Det är underskattat.
Hörrni, det här kommer bli otroligt. Sanna mina ord gott folk!


Songbird.

Min sångfågel har bytt bo. Några busshållsplatser längre, och ett nytt namn på stadsdelen blev det. Grubbe får konkurrens av umedalen. Jag har aldrig riktigt fallit för umedalen, jag antar att det är dags att börja göra det nu. Det klingar i och för sig bra när man kliver av på glädjens gränd! Det vankas nya tider gott folk. Är ni redo?

Ikväll inviger jag boet med henne. Har bockat av förrådet, vardagsrummet, kylskåpet och balkongen. Nu väntar pizzerian runt hörnet och senare funderar jag på hur jag ska skrämma slag på grannfolket. Det ska nog gå av sig själv, utan vidare tankekraft.

I still haven't found what i'm looking for.

Jag minns såväl det första lilla tvivlet. Den första lilla tanken om att jag faktiskt var så mycket mer. Det är overkligt hur mycket som kan hända under ett år. Och då menar jag inte kanske främst händelser, utan i tankar och livsstil. Jag kunde inte för en sekund när jag stod där framför ett postfack för ett år sen tänka att jag skulle komma dit jag är idag. Jag tror att det jag jagat mest är nog mig själv, och jag skulle önska att jag kunde säga att jag hunnit ikapp mig nu. För att vara ärlig måste jag nog ändå säga att jag står någonstans i mitten, och vaggar mellan att vara mig själv och att lägga min lycka i andras händer.


unsharp-mask

Ett sprillans nytt bankkort, det kallas visa-kort. Det gör en lite farlig på stan, speciellt då man slår fel kod i varenda affär innan man påminns om att det är nya tider. Nya tider och nya koder. Nu ska jag då åka buss som en dåre, nu när jag kan betala den utan att få en telefonräkning att tappa andan till!

Lite oskärpa bjuder vi på, dagen till ära!


hon överraskar.

Människor är galna, galna och riktigt motbjudande giriga. När man hör en femtonårig tjej säga "nu gäller det att springa, så man får det man vill ha", innan dörrarna till ginatricots klubbkväll öppnar blir man faktiskt lite rädd. Det var då hon dessutom toppar med "jag har i alla fall varit här idag och lagt undan lite kläder.."

Människor är även overkligt fjantiga och långsinta. Låt verkligheten komma ikapp för en gångs skull, eller om inte annat, i alla fall en aning vettigt beteende. Och med det sagt så väntar sängen !njuter av det som utvecklar mig sålänge ingenting varar för evigt.

Om jag fick drömma skulle jag vilja ha ett jobb som krävde det yttersta av mig, men var precis det jag vill hålla på med. Det skulle vara sådär ni vet, så man fick möta nya människor varje dag, ingen dag var den andra lik, och man kommer hem och tycker att det skulle vara riktigt skönt att bara lägga sig på soffan och stanna i samma position hela kvällen. Jag är trött på att det kliar i mina fingrar, jag är trött på att vara lika tom på tankar som min hund och jag är trött på att inte kunna sova på kvällarna (och det är faktiskt första gången i mitt liv). Det är lättare att vara less när det är mycket som händer än när man slåss med sina egna tankar dagarna i ända.

Det som stör mest är det otroliga suget efter att få skapa något, en koreografi, en bild, en text. Men då har jag ingenstans att vara, inget ljus att jobba med eller inga tankar att få ut i ord.


vilken idioti-ti-ti.

Efter min lilla insiktsfulla topp och en välbehövd tripp med matilda igår så kom en plötslig och oväntad dipp. Jag chockerade mig själv. Men vet ni vad, idag vaknar jag med hjälp av nationalteatern och är redo för en dag i sofias sällskap. Kan inte bli bättre! Nu måste jag avancera från pyjamasbyxor.

på tisdag ska jag flytta ut ur mig själv.

Jag vet inte riktigt i vilken tråd jag ska börja. Jag är less på umeå, jag är less på vintern, jag är less på min tillvaro och jag är kanske främst av allt less på mig själv. Jag avundas alla som har följt sina drömmar och jobbat för sina mål, hur klischit det än låter. Men jag vägrar bli gammal och inse att jag inte försökte göra det jag önskade, drömde och ville. Jag måste ta tag i det här, för jag tänker fan nå mina mål. Ingen kommer komma och ringa på min dörr, gulla med mig, ta min hand och visa mig vägen. Jag måste börja själv, här och nu. Jag vet inte hur många gånger jag ska behöva sparka mig själv i röven för att äntligen ta tummen ur, men såhär kan det inte fortsätta..resten får vänta.


cause I wrote it ten times or more.


for she's lived it ten times or more.Jag har i all min ära sjungit singstar tills min omgivning storknade idag. Detta spel måste vara det mest uppiggande som skapats! Den dagen jag har dom pengarna så ska jag med all säkerhet införskaffa det för mitt välmåendes skull. Och förutom att det är uppiggande så är spelet även anledningen till att jag sitter här mitt i natten och sjunger David Bowie. Den ni!

Och på bild; dagen, staden.


what we're doing is nothing.

Lördagmorgon. Jag är vaken tidigare än på vardagar. Har klockan nio hunnit med morgonsamtalet med Matilda redan, det är prestation. Nu måste jag hitta något att fylla dagen med, så jag kan fortsätta i samma hurtiga anda. Funderade på träning, ställde mig upp, släppte det lika fort när jag påminndes om träningsvärken. Vad kan tänkas inleda min dag? Frukost, morgonpromenad med selma eller varför inte en sväng ner på stadens torg? Jag röstar på frukost, får se om kylskåpet har samma önskan.


finito tu espandrillos.

Mitt konto står på zero kronor, nada, finito.. Därav har kvällens aktivitet gått efter den budgeten, nada importantiquo. Jag har aldrig pratat spanska, men desto roligare är det att höfta lite nu och då.

Jag har i ungefär två veckor nu haft ett rött äpple som svävat mellan min byrå, skrivbordet och väskan i väntan på att bli uppätet. På grund av min allergi (eller något sådant) mot denna frukt så har jag alltid precis innan jag kommit till skott ändå avstått. Men det här är ett sånt där äpple som i snövit, som ser så inbjudande ut att man blir sugen på att trotsa allergin. Nu, såhär 10 dagar efter bäst före datumet så bör jag nog kassera detta äpple. Så dessa bilder är till äran av detta röda äpple som hängt med mig den senaste tiden.


and talk with your hips

Man skulle kunna tro att jag har dansat salsa 12 timmar i sträck, eller något sådant, med tanke på hur ont jag har i mina höfter. Det har jag förvånande nog inte gjort, därför känns det väldigt märkligt med denna suspekta smärta. Det är lite sådär så jag måste gå och vicka på rumpan konstant för att få lösgöra mina höfter, för er som hänger med i mina tankebanor? Därför ska jag nu ner på stan och svänga med höfterna!

shut up and drive.Jag skulle göra allt för att få byta ut den här deprimerande vardagen mot sommar och sol, mot april och bortsmällt snö, mot valborg och dagen då alla tror att man klarar sig med den tunnare jackan hela natten lång! Mot soltimmar som är fler än... inga alls! Mot fina bilder med leenden och gröna bakgrunder istället för nedstämda kompisar i tjocka tröjor och halsdukar. Säg vad ni vill, men jag tycker faktiskt inte att det är charmigt.

Men vad botar vi denna depression med? HOUSE HOUSE HOUSE!! Jag gör ett desperat försök här att muntra upp mig själv. Jag vet inte om det kompenserar sommaren, men för några timmar, närmare bestämt 2, så lever jag i alla fall en gnutta igen!


keep it tight

Vaknade inatt av att ha drömt att en gubbe som skulle vara hundvakt, sålt Selma till någon annan. Slog upp ögonen och sparkade med benen, jo hon låg där nere vid fötterna. Kanske pep lite för att jag sparkades, men hon var i alla fall hemma. Jag har nog aldrig varit så glad över att ha vaknat och haft henne hos mig förut.


spotlight

Det är något magiskt över att se någonting som en hel drös människor har lagt ner sin själ och mycker mer i. Det är inte alltid man förstår hur mycket arbete och energi som ligger bakom, men ändå lämnar man rummet utan att riktigt kunna släppa det man sett. Det är nog själen i föreställningen. Jag saknar det, verkligen. Att få lägga ner hela sin själ i någonting.

Det var lite halvt hjärtskärande att se dom nuvarande dans och musiktreornas sceniska projekt idag. Det högg lite i hjärtat att komma in i valhalla, när det inte är för att dansa i Koma, utan för att se några andras skapande. Insåg väl egentligen redan innan hur mycket jag faktiskt saknar skolan, och dans. Det blev väl inte mindre uppenbart när vi träffar våran lärare efteråt. Men nu vill jag ju inte endast skriva detta för att sörja.. Eller jo, det vill jag faktiskt.


looking from the window above, it's like a story of love.

Jag har en tendens att vara kvar i saker för länge. Fastna i gårdagen, ett samtal för några dagar sen eller någon fin stund för några månader sen. Spelar upp det om och om i hjärnan så många gånger att jag tillslut inte tar mig därifrån. Jag tror det är saknad. Om inte, så tror jag att jag skulle vara någon helt annanstans, istället för fast i det som varit. Är det inte typiskt att man ska gräva ner sig i saker som aldrig kommer tillbaka? Men att blicka framåt i ovissheten är så mycket jobbigare än att lägga ner huvudet på kudden av dom där stunderna som varit precis rätt. Dom där stunderna man mer än något annat vill tillbaka till.

Make it happen!

Första arbetslösa dagen (för helg räknas inte), igen. Och mitt rum är redan städat (igen), datorn är flyttad på, köket fint som kungliga operan och trappen har aldrig glänst så fint förr. Innan veckan är slut vet jag inte vart vi landar. Kan nog bjuda in på tolvrättersmiddag i adelsk miljö skulle jag tippa på. För er som är intresserade så kan jag berätta att min 1½ månad som städare har gjort att jag blivit fruktansvärt effektiv på det jag gör. Mitt rum som brukar vara ett heldagsprojekt tog idag 1½ timme endast.


who am I to disagree?

Avrundar ändå kvällen för sent men med uppiggande klipp! En hel drös Kjell Bergkvist, en gnutta hipp hipp och drar som avslutning på Mäklarna på repeat. Sweet dreams are made of this...!

It's just the touch of your hand behind a closed door.

Såna här dagar är så påfrestande för psyket. För mycket känslor för att vara tyst, för få ord för att kunna få ur mig någonting. Därför är det kvar i mig, jäkla skit. Måste få spotta ut det. Men vad? Hello crazy.


Falling in love wasn't my plan.

Thank god it's friday.
This is it;


Thank god it's friday!

Om det inte vore för att;

det var sista dagen på tenton idag
jag sov alldeles för lite inatt
jag är helt pank
jag egentligen skulle vilja säga att jag hatar människor
och att livet är rätt ruttet just nu...

..Så skulle det här vara världens bästa dag!! MEN, det blir vad man gör det till. Motvinden, good luck!


Gjorde ingen stor succé!

Ikväll har det svinats i dess renaste form. Umgänget har varit en dam som nyss fått en dos gris genom axeln. Men det sägs, ryktesvägen, att hon inom några dagar ska vara immun efter det. Vi får väl se? Hur som haver, förutom klagomål över rörelseberövelse och tjat om att jag ska känna på att "min panna är jättevarm nu!" så var hon i sin vanliga dagsform. Och förhoppningsvis slipper jag det eviga tjatet om smittan och hur mycket handsprit man måste ha i väskan efter detta. Tacka vettja vaccination!


Om man överhuvudtaget tar sig härifrån..


you will feel better, you will feel whole.

Mitt lilla vikariat på tenton börjar lida mot sitt slut, sorligt nog. I takt med att dagarna minskar ökar min träningsnarkomani. Snön har så smått börjat bilda ett tunnt täcke och snart kan jag inte ens längre säga att det är höst, utan måste börja övergå till vinter. Om en vecka har våra efterträdare premiär på det projekt som vi kallade "Koma". Julkort ska snart efter det sorteras, och sen kommer tomten. På juldagen ungefär, antar jag att min vilsenhet infinner sig igen. Utan jobb står jag då barfota i snön och längtar troligen efter pengar och sommar ungefär lika mycket. Men för tillfället tänker jag jubla över helgen som närmar sig med singstar och bra rällskap av rang!


I just want to fly.

Varför är det så, att när man tänker att man vill vara sig själv så är det inte straight up "sig själv", utan någon version av sig själv som tillfredsställer människor i ens närhet? Det är inte dom som kommer dö med dig i slutändan, utan det är du och endast du. Är det så man ska måsta tänka för att inte formas efter vilka man vill få uppmärksamhet och uppskattning av? Det här är galet och jag vill inte vara med längre.


För jag tror, jag tror på friheten jag lever i..


Jag är fruktansvärt svag för våren och sommarens kvällssol. Det är något jag skulle kunna leva på hela livet tror jag. För vad slår en eftermiddag i maj på kajen, en tidig kväll på någons altan i goda vänners sällskap, en biltur vid middagstid med solen i ögonen, promenaden barfota med solen i nacken från stranden till bilen efter en dag vid havet, när det hettar sådär skönt i ansiktet och kliar i skinnet när du rynkar på näsan? Jag håller fast vid eftermiddags och kvällssolen. Jag drömmer mig redan bort till nästa vår.


Skönt att slippa skiten!Har i all sin ära haft en kväll på grubbe med Matilda. Thailändskt är en återkommande varmrätt denna höst, och detta blev även fallet ikväll. Starkt men mättande. Hade inga andra bilder på oss från kvällen än i telefon, men det beror nog inte på att vi bara pratade i telefon utan snarare att det var enda gången kameran hanns med mellan allt vårat babbel. Otroligt vad tid man kan prata bort utan att märka att den försvinner. Vi hann med allt från barnsben till döden under thailändskt, kaffe och kakor. Nu tror jag bestämt sängen väntar, för morgondagen vill jag ska bjuda på aktivitet som skapar träningsvärk. Over and out players!


If it kills me.

Har för få timmar för vad min "att göra" lista idag kräver. Därför har jag högst en timme på mig att vara hemma, äta, byta om och andra nödvändigheter. Kanske är det bra, då slipper jag äver reflektera över onödiga saker. Har inte heller tid att spendera tid på bloggande. Over and out!

Live forever

Apatiskt tillstånd gör mig okontaktbar och kortfattad. Det här med Göteborg verkar oundvikligt om man hade tänkt sig något i stil med fotoutbildning. Bör övervägas både en och två gånger. Kanske över en natts sömn. Godnatt.

We will meet again but how soon.

Varje "hej" tar mig tillbaka till någon på hörnet av bordet som fick alla att skratta, till och med mig. Varje ord tar mig tillbaka till någon brevid mig i soffan som bjuder på öl och säger saker som jag inte ens nästan kan minnas, men ändå trollband mig. Varje blick tar mig tillbaka till en hand över håret, en arm runt midjan och en känsla av ärlighet utan någon egentlig grund. Varje skratt tar mig tillbaka till glittrande ögon och leenden som smittar. Varje "hejdå" kastar mig tillbaka till verkligheten och nuet.

Det svåraste som finns är att vara stark mot det man är som svagast för. Det näst svåraste är att vara ärlig när inte ens lögnen mot sig själv går att hålla på avstånd.

When everything's made to be broken..


Att sluta jobbet, för att sedan direkt bege sig mot rödäng var faktiskt helt otroligt just idag. För vad går inte upp mot att komma in på trombonstråket, bli bjuden på god mat, kaffe, gott sällskap och sedan avsluta med guitarr hero som av någon anledning fick livsglädjen att börja blicka en aning åt mig igen.

Jag ska inte hysha med att allt känns förjävla likgiltigt, tråkigt, och allmänt meningslöst för tillfället. Att hösten och vintern har sådan inverkan på människor är skrämmande och galet. Jag vet inte riktigt hur jag ska motarbeta det, vill vara antagonist mot mörkret och depressionen, men jag följer faktiskt med strömmen, tar kanske till och med täten i vissa fall?


All this stuff is makin me oldNär det bara regnar och regnar och regnar och blir mer och mer midvinter så blir man riktigt deprimerad av att titta på sommarbilder. Men trots vetskapen om det så är det ungefär vad jag underhåller mig med om dagarna. Det går inte riktigt hålla sig. Och jag sitter redan och längtar efter nästa sommar, eller kanske snarare saknar den som varit..

This planet look so cute but it's cold.


Jävla oflyt hela tin..

För att skippa all censur och för att vara helt ärlig. Nu är jag riktigt less på det här. Jag hade aldrig kunnat le mitt i skiten om det inte vore för en tjej jag känner, det har nog aldrig känts mer påtagligt än nu. Det är så uppenbart att man bryr sig när det sårar mer än vad man vill erkänna för sig själv, och verklighetsflykten blir ett levande faktum.

Man skulle väl kunna säga som så att, sånt händer. Saker försvinner, folk försvinner.

RSS 2.0